Kaatuneiden muistopäivänä: Sankareitamme kunnioittaen

17.5.2020

T√§n√§√§n vietet√§√§n kaatuneiden muistop√§iv√§√§ sodissamme menehtyneiden vainajien muistoksi. V√§lirauhan kev√§√§st√§ 1940 alkaen p√§iv√§√§ on vietetty toukokuun kolmantena sunnuntaina. Mannerheim m√§√§r√§si t√§t√§ p√§iv√§√§ vietett√§v√§n ‚ÄĚnyt p√§√§ttyneess√§ sodassa kaatuneiden sankarivainajien sek√§ my√∂s kaikkien murroskautena vuonna 1918 molemmin puolin vakaumuksensa puolesta henkens√§ uhranneitten yhteisen√§ uskonnollisena muistop√§iv√§n√§‚ÄĚ ‚Äď Sittemmin p√§iv√§ on vakiintunut kaikkien Suomea koskeneiden sotien uhrien muistop√§iv√§ksi.

Lue lisää
Puheenvuoro: Uusi arki

15.5.2020

Kirjoitus on alunperin julkaistu Suomenmaassa 15.5.2020
 

Meil­lä kes­kus­ta­lai­sil­la on eri­tyis­tä an­net­ta­vaa Suo­men jäl­leen­ra­ken­ta­mi­seen. Ha­jau­te­tun yh­teis­kun­ta­ra­ken­teen kiis­tat­to­mat edut sekä ko­ti­mai­sen ruo­an­tuo­tan­non ja kaik­ki­nai­sen huol­to­var­muu­den mer­ki­tys ovat ko­ro­nak­rii­sin myö­tä jo­kai­sel­le sel­vää.

Lue lisää
Hallitus on päättänyt kannattavuustuesta yrityksille - toimialariippumaton tuki

14.5.2020

Hallitus onkin päättänyt tästä syystä uudesta kannattavuustuesta yrityksille, joiden liikevaihto on roimasti pudonnut koronakriisin takia. Kannattavuustuki on määräaikainen, eli sitä voi saada sama yritys enintään kahdelta kuukaudelta. Kannattavuustuen saaminen ei edellytä kehittämistoimia, vaan perustuu liikevaihdon alenemaan sekä yrityksen kiinteiden kustannusten määrään.

Lue lisää
Vierailijakolumni: Koronan jälkeen lomalle Lappiin

13.5.2020

Kolumni on julkaistu Uusi Rovaniemi-lehdessä 13.5.2020

 

Lapille muuttunut tilanne on vaikea, mutta avaa my√∂s mahdollisuuksia. Uskon, ett√§ kotimaan matkailu tulee lis√§√§ntym√§√§n tulevina aikoina. Sitten kun koronaepidemia on saatu kuriin, voi monella olla edelleen korkea kynnys l√§hte√§ ulkomaille huvin vuoksi. Suomi sen sijaan tuntuu tutulta ja turvalliselta ‚Äď mutta siell√§ voi kuitenkin olla paljon uutta n√§ht√§v√§√§.

 

 

 

Lue lisää
Muistakaa suosia nyt rohkeasti paikallisia oman kunnan ja kaupungin yrittäjiä!

11.5.2020

Koronakriisi on ajanut monet yritykset vaikeuksiin. Etenkin erilaisia palveluita tarjoaville pienyrittäjille tämä aika on ollut vaikeaa. Valtiovalta tekee parhaansa yritysten auttamiseksi tämän vaikean ajan ylitse. Meillä jokaisella yksittäisellä ihmisille on myös mahdollisuus tehdä vastuullisia valintoja ja tukea ostokäyttäytymisellään paikallisia yrittäjiä.

Lue lisää
Hyvää Eurooppa-päivää!

9.5.2020

Monissa niin suurissa kuin pienissä asioissa tarvitsemme jatkossakin eurooppalaista yhteistyötä, niin EU:n jäsenten kuin muidenkin Euroopan maiden kesken.

Lue lisää
Suomen tie

8.5.2020

Vesa Vihriälän johtama professorityöryhmä on jättänyt tänään ansiokkaan raporttinsa, jossa haetaan Suomen taloudelle tietä ulos koronakriisistä ja eväitä maamme jälleenrakentamiseen. Se tarkoitta suuntaa kohti uutta kasvua, hyvinvointia ja korkeaa työllisyyttä. Tie on pitkä ja tulee kestämään vuosia.

 

Vaikuttavilla elvytystoimilla lähivuosien aikana  koko Suomi on saatava kasvuun. Työpaikat ja yritykset on kannateltava kriisin yli. Osaamista, innovaatiota sekä investointeja kestävään kehitykseen on vauhditettava eri puolilla maata.

Lue lisää
Pidetään kotimaisesta ruoasta huoli

7.5.2020

Koko Suomen kannalta on äärimmäisen tärkeää turvata satokausi ja kotimainen ruoka lautasille.

T√§m√§ ei tapahdu itsest√§√§n vaan vaatii kovaa ty√∂t√§. K√§sipareja pelloille, kasvimaille ja metsiin tarvitaan kipe√§sti ja kaikin keinoin ‚Äď ja t√§ss√§ auttaa sek√§ suomalaiset ett√§ ulkomaalaiset!

Lue lisää
Tervetuloa mukaan Keskustan vihreään vappuun!

29.4.2020

Vihreää vappua juhlitaan tänä vuonna virtuaalisesti. Tietoa Keskustan K-Studion erikoislähetyksestä ja kansanedustajien fb-livetilaisuuksista: Keskusta.fi/vihreavappu

Lue lisää
Keskustan vihreän vapun erikoislähetys 30.4.

29.4.2020

Tervetuloa seuraamaan Keskustan K-Studiosta tai Keskustan nettisivujen KeskustaTV:stä vapun erikoislähetystä. Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Katri Kulmunin puheenvuoro klo 18.30. Lisätietoa: Keskusta.fi/vihreavappu

Lue lisää
Kansallinen veteraanipäivä

27.4.2020

Hyvää Veteraanipäivää!

Lue lisää
Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen

26.4.2020

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Lue lisää
On tärkeää, että jokainen löytää kriisinkin keskellä oman henkireikänsä

26.4.2020

Harteilla painavaa taakkaa on hyvä keventää. Minulle esimerkiksi luonnossa liikkuminen sekä yhteydenpito ystävien ja sukulaisten kanssa ovat välttämättömiä asioita oman jaksamiseni kannalta.

Lue lisää
Vierailijakolumni: Kriisin jälkeen edessämme on jälleenrakennus

24.4.2020

Kolumni on julkaistu 24.4.2020 Maaseudun Tulevaisuudessa

 

Meillä on huomattavasti paremmat lähtökohdat kohdata uusi kriisitilanne kuin aiemmilla sukupolvilla. Kiitos kuuluu suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajille. Olemme monilla mittareilla yksi maailman parhaista maista.

Lue lisää