Olen valmis kiertÀmÀÀn jokaisen keskustakunnan

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissĂ€ olen kĂ€ynyt sen merkeissĂ€ yhteensĂ€ yli 60 paikkakunnalla. Kiertue jatkuu tĂ€nÀÀn Kainuussa ja huomenna torstaina Pohjois-Pohjanmaalla. 

Jokaisella paikkakunnalla on ollut mukavasti vÀkeÀ paikalla. Monet ovat olleet iloisia, ettÀ raskaan koronakevÀÀn jÀlkeen on ollut jÀlleen mahdollista kokoontua Keskustan teltoille. Olen saanut paljon palautetta ja kÀynyt runsaasti keskusteluja tilaisuuksiin tulleiden ihmisten kanssa.

Lue lisÀÀ
Yli 60 paikkakuntaa ympÀri Suomen

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt yhteensä yli 60 paikkakunnalla.

Monissa toritapahtumissa on ollut innostunut ja voimaannuttava tunnelma. Keskustan kenttä on heräämässä.

Tämän hengen tarvitsemme kaikkiin kuntiin. Se on avain hyvään vaalitulokseen.

Lue lisÀÀ
Oulun puoluekokous kÀsittelee laajasti EU:n tulevaa talouspolitiikkaa  

28.7.2020

EU:n elpymisrahasto avaa tarpeen laajalle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Jos tÀtÀ ei kÀydÀ, tulemme antaneeksi vÀÀrÀn viestin EU:n tulevalle suunnalle.
 

Lue lisÀÀ
Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lÀhellÀ olevan peruskoulun merkitystÀ vahvasti esille

27.7.2020

Korona-kevÀÀn kouluponnistus on ollut monelle melkoinen suoritus. Opettajat ja perheet ovat venyneet valtavan pitkÀlle.

Toivon, ettÀ meidÀn ei tarvitse nÀin ÀÀrimmÀistÀ keinoa enÀÀ ottaa kÀyttöön.

Uutta tietoa tulee hiljalleen etÀkouluajasta. Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lÀhellÀ olevan peruskoulun merkitystÀ vahvasti esille.

Lue lisÀÀ
Haluamme, ettÀ opintielle pÀÀsee mahdollisimman kattavasti kautta maan

23.7.2020

Keskusta on lujasti ajanut Suomeen laajaa yliopisto- ja ammattikorkeakouluverkostoa.

TÀmÀ linja jatkuu nykyisen hallituksen aikana. Kiitos tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen Suomen eteen tekemÀstÀsi työstÀ.

Lue lisÀÀ
EU:n rahoitusratkaisusta

22.7.2020

Korona on vaikuttamassa merkittÀvÀsti maailmantalouteen. Tulemme nÀkemÀÀn myös kilpailun siitÀ, minkÀ maanosan talous pystyy parhaiten koronan vaikutuksiin vastaamaan. 

Lue lisÀÀ
Kaikille yleinen ansioturva saattaa viimein toteutua

20.7.2020

Keskustelu on nyt edennyt perinteiseksi työmarkkinajärjestöjen väliseksi kiistaksi. Tätä ei pidä pelätä, sen voi ottaa myös merkkinä asian edistymisestä. Asiaa on toki katsottava yhdessä työmarkkinajärjestöjen, etenkin kassoja hoitavien ammattijärjestöjen kanssa.

Laaja yhteiskunnallinen keskustelu on tarpeen, koska valuvika on ilmeinen. Pidän yleistä ansioturvaa mahdollisena. Paikka tämän linjaamiselle avautuu viimeistään sosiaaliturvaa uudistavassa parlamentaarisessa työssä.

Järjestelmä kaipaa kipeästi muitakin muutoksia. Yksinyrittäjien sosiaaliturva on eräs tällainen. Järjestelmällistä työtä kaikkien pienimpien eläkkeiden nostamiseksi on myös jatkettava.

Lue lisÀÀ
Ruokatuotteiden kotimaisuusaste on tÀllÀ hetkellÀ varuskunnissa noin 75 prosenttia - me pystymme vielÀ parempaan

13.7.2020

Kannustan myös jokaista meitÀ suomalaista oman kukkaron puitteissa valitsemaan kaupasta mahdollisimman LAADUKASTA kotimaista.

SillÀ miten meidÀn ruoka tuotetaan, on aivan valtaisa merkitys. Oma ympÀristöystÀvÀllinen ruoka on ÀÀrettömÀn arvokas asia.

Lue lisÀÀ
Keskustan tulee rohkeasti uudistaa rakenteita

10.7.2020

Hallituksessa olemme tehneet työtÀ kaikkien pienituloisimpien elÀkelÀisten eteen. Kaikkein pienimpiÀ elÀkkeitÀ onkin nostettu.

Samoin haluamme parantaa pienten lasten perheiden olosuhteita. Esitetty perhevapaauudistus tuo enemmÀn yhteistÀ aikaa pienten lasten perheille.

MeillÀ on edelleen paljon epÀkohtia. YksinyrittÀjien sosiaaliturva on erÀs tÀllainen.

Samoin jÀrjestelmÀn vÀliinputoajia ovat ne lomautetut, jotka jÀÀvÀt ansiosidonnaisen ulkopuolelle sen vuoksi, etteivÀt ole ymmÀrtÀneet liittyÀ johonkin lukuisista työttömyyskassoista.

Lue lisÀÀ
Seksuaalirikosten uhrin asemaa on parannettava ja teoista tuomittavia rangaistuksia kiristettÀvÀ

7.7.2020

Seksuaalirikosten uhrin asemaa on ehdottomasti parannettava ja teoista tuomittavia rangaistuksia kiristettÀvÀ. Etenkin lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat erÀitÀ kauheimpia rikoksia, mitÀ voi olla. Niiden vaikutukset kestÀvÀt uhrin koko loppuelÀmÀn.

On todettava ÀÀneen, ettÀ uhrin asema ei ole ollut Suomessa kunnossa. Rikoksiin syyllistyneet ovat liian usein pÀÀsseet liian vÀhÀisillÀ rangaistuksilla. Keskusta tukee oikeusministeriön tÀhÀn puuttuvaa työtÀ ja vaadimme asian ripeÀÀ kÀsittelyÀ.

Lue lisÀÀ
Siivousalan vÀÀrinkÀytöksistÀ

5.7.2020

Koko alaa ja kaikkia sen yrittÀjiÀ ei ole hyvÀ tuomita. Lakien ja minimiehtojen polkeminen pitÀÀ saada kitkettyÀ, jotta sÀÀntöjÀ noudattavat yritykset voivat pÀrjÀtÀ paremmin.

Lue lisÀÀ
Onnea Suomen Keskustanuoret!

1.7.2020

Eilen tuli 75 vuotta siitÀ, kun Maaseudun Nuorten Liitto, nykyinen Suomen Keskustanuoret, perustettiin Salossa pidetyssÀ kokouksessa. EnsimmÀiseksi puheenjohtajaksi valittiin Johannes Virolainen.

TÀssÀ kuvassa olen syksyllÀ 2009 Kuusamossa Keskustanuorten tapahtumassa Antti Kurvisen kanssa. Tuskinpa olisin tuolloin arvannut, ettÀ vuosikymmen myöhemmin minÀ olen Suomen Keskustan puheenjohtaja ja Antti on eduskuntaryhmÀn puheenjohtaja.

Lue lisÀÀ
Sote-uudistuksesta

30.6.2020

Sotea on väännetty monta vaalikautta. Nyt aika saada uudistus läpi. Ei muutoksen itsensä vuoksi, vaan siksi, että kunnilta alkaa rahat loppua ja ihmiset ovat oikeutettuja yhdenvertaisiin palveluihin, asuivatpa missä tahansa.

Keskustalle tärkeintä soteuudistuksessa on suomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaaminen ihmisten lähellä ja saatavilla – asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta.

Lue lisÀÀ
Kiitos tuesta - työtÀ riittÀÀ

24.6.2020

Meillä keskustalaisilla on kuitenkin nyt myös paljon muuta ajateltavaa kuin Oulun puoluekokous. Keskustalainen järjestötyö on käynnistettävä toden teolla koronakevään jäljiltä. Meidän on mentävä jälleen ihmisten pariin ja tähän on paljon muitakin kuin vain fyysisiä keinoja.

Lue lisÀÀ