STM:n kylmäävä sairaalaverkkoselvitys on isku myönteistä perhepolitiikkaa vastaan

12.4.2024

STM:n suunnittelema sairaalaverkon harvennus on kylmäävä. Palvelutasoa karsittaisiin kovalla kädellä ainakin Kemissä, Raahessa, Oulaisissa, Kajaanissa, Pietarsaaressa, Iisalmessa, Varkaudessa, Savonlinnassa, Jämsässä, Mikkelissä, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Kouvolassa, Hyvinkäällä, Lohjalla ja Salossa.

Lue lisää
Demarit ja Vihreät esittävät uutta yhteisvastuullista velkaa? En kannata.

11.4.2024

Ei ole uutta, että federalistit Euroopassa haluavat taas uuden yhteisvastuullisen velkapaketin, mutta nyt sitä näemmä tuetaan varmasta nettomaksajamaasta Suomestakin käsin.

Ainakin demareista ja vihreistä on esitetty uutta EU-tason rahastoa puhtaan teollisiin investointeihin. Kokoluokka on ollut sen verran suuri, että rahoitus pohjaisi vääjäämättä velkarahaan

Lue lisää
Tunnelmia Hakaniemen maalaismarkkinoilta

9.4.2024

Kuvassa ovat lisäkseni eurovaalien ehdokaskollegani Kati Häkkinen ja Elsi Katainen sekä Keskustanaisten puheenjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä.

Lue lisää
Esko-Juhani Tennilä- sinnikäs Lapin puolustaja

8.4.2024

Suruviesti kertoo perin sitkeän lappilaisen valtiopäivämiehen poismenosta.

Esko-Juhani Tennilä on kuollut.

Lue lisää
Ruotsiin meni - milloin on Raahen vuoro?

2.4.2024

Nyt tuli huonoja uutisia Suomelle ja vajaan 25 000 asukkaan Raaheen. Raahen terästehtaan omistava SSAB ilmoitti tänään sijoittavansa 4,5 miljardia euroa Raahen sijaan toiselle puolelle Perämerta Luulajan terästehtaaseen.

Lue lisää
Ennallistamisasetuksen muutokset riitt√§m√§tt√∂mi√§ ‚Äď Suomella k√§yt√∂ss√§ en√§√§ vastaan √§√§nest√§minen

21.3.2024

Ennallistamisasetus on edennyt, mutta riittäviä muutoksia ei ole saatu. Jäljellä on enää tulevan maanantain ympäristöneuvoston käsittely. Vaikuttamisesta ja muutoksista huolimatta kokonaisuus on Suomen kannalta huono, eikä sitä pidä tukea.

Lue lisää
Välikysymys aluepolitiikasta

20.3.2024

Eduskunta keskustelee tänään aluepolitiikasta, Keskustan aloitteesta. Käsittelyssä on tekemämme välikysymys hallituksen alueita eriarvoistavasta politiikasta.

Miten tähän on tultu?

Lue lisää
Työmarkkinoista sananen

20.3.2024

Näköpiirissä on kertakaikkisen karmea vuosi. Jos nykymenolla menemme syksyyn, ei lakkosuma pääty kesään.

Lue lisää
Hyvää naistenpäivää!

8.3.2024

Tänään 8.3. vietetään kansainvälistä naistenpäivää.

Tätä päivää on vietetty 1900-luvun alusta lähtien, mutta osana YK:n julistamaa kansainvälistä naisten vuotta 1975 naistenpäivästä tehtiin maailmanlaajuinen juhlapäivä. Kerrotaan, että näiden asioiden taustalla vaikutti voimakkaasti suuri suomalainen, silloinen YK:n apulaispääsihteeri Helvi Sipilä, jonka aloitteesta myös YK:n Naisten kehitysrahasto (UNIFEM, nykyinen UN Women) perustettiin.

 

Lue lisää
Tiestön kunnosta

1.3.2024

Suomen olemassa olevien teiden ja osin raiteiden kunto jo nyt heikko ja tilanne huononee vuosi vuodelta.

Istuva hallitus on luvannut taittaa korjausvelan kasvun. Hallituksen mukaan varat tähän löytyvät, kun säästetään kaikesta epäolennaisesta.

Onko näin käymässä? Huonolta näyttää.

Lue lisää
Presidentinvaihdos

1.3.2024

Tänään vietettiin Suomen tasavallan 13. presidentin virkaanastujaisia, kun Alexander Stubb nimettiin virallisesti Suomen tasavallan presidentiksi eduskunnassa. Samalla 12 vuotta maamme johdossa palvellut presidentti Sauli Niinistö pääsee hyvin ansaituille eläkepäiville.

Lue lisää
Kalevalan päivänä

28.2.2024

Tänään vietetään Kalevalan päivää ja siniristiliput liehuvat saloissa.

Päivällä juhlistetaan paitsi kansalliseepostamme Kalevalaa, niin laajemminkin suomalaista kulttuuria. Kietoutuvathan nämä kaksi asiaa niin tiiviisti toisiinsa. Elias Lönnrot kokosi muinaista perimää ja vuosisatoja kulkeneita tarinoita luoden osaltaan perustaa kansalliselle heräämiselle 1800-luvun puolivälistä lähtien.

Lue lisää
Kaksi vuotta hyökkäyksen alusta

24.2.2024

Tänä aamuna kaksi vuotta sitten Venäjän aloitti järjettömän hyökkäyksensä Ukrainaan.

Sota oli jatkumoa vuodesta 2014 alkaneeseen Itä-Ukrainan ja Krimin miehitykseen.

Vastoin Venäjän oletuksia hyökkäys ei jakanut ukrainalaisa, vaan maa yhdistyi hyökkääjää vastaan.

Lue lisää
Työmarkkinatilanteesta

21.2.2024

SDP, Vihreät ja Vasemmisto tekivät hallitukselle välikysymyksen työmarkkinatilanteesta.

Keskusta ei ole välikysymyksessä mukana, koska emme ajattele samoin uudistusten torppaamisesta.

Lue lisää
Katri Kulmuni ehdolle EU-vaaleihin

14.2.2024

Keskustan lappilainen kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Katri Kulmuni asettuu kevään Euroopan parlamenttivaaleissa ehdolle.

- Olen ollut lähes vuosikymmenen kansallisessa parlamentissa monenlaisissa eri tehtävissä niin hallituspuolueen kansanedustajana, ministerinä kuin nyt oppositiossa. Vaalipiiriin Lappi on vähäväkinen ja pitkien etäisyyksien aluetta. Samalta näyttää Brysselistä katsottuna koko Suomi, joten uskon, että kokemukseni antaa hyvät mahdollisuudet edistää europarlamentissa koko Suomen asiaa.

Lue lisää