Budjetista kaivattua potkua työllisyyteen

7.9.2016

Hallitus muovasi viikko sitten budjettiriihessä ehdotustaan ensi vuoden budjetiksi. Lopputuloksena oli vahvasti eteenpäin katsova ja työllisyyteen panostava talousarvioesitys. Budjetissa on työllisyyttä vahvistavia toimenpiteitä sekä yrittäjiä ja yksityishenkilöitä helpottavia veromuutoksia, joista hyötyvät myös lappilaiset. Ehdottoman tärkeä on myös maatalouden kriisipaketti.

Lue lisää
Keskustan Kulmuni: Talousarviosta kannustimia Lapin elokuvateollisuudelle, tuulivoimavero selvitykseen

2.9.2016

TIEDOTE 2.9.2016

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmunin mukaan hallituksen eilen päättyneessä budjettiriihessä tehtiin Lapin kannalta tärkeät päätökset elokuvateollisuuden tuotantotuesta sekä tuulivoimapuistojen kiinteistöverotuksen selvittämisestä.

Lue lisää
Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni: Ansiosidonnaisen käyttö palkkatukena ja starttirahana tärkeä avaus

1.9.2016

TIEDOTE 1.9.2016

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää työllisyyden parantamista hallituksen tärkeimpänä tavoitteena. Hallituksen toimet vahvistavat taloudessa nähtyä orastavaa käännettä. Työpaikkojen määrä on lisääntynyt 33 000 vuoden takaisesta. Tahtia tulee kuitenkin vielä parantaa.   

Lue lisää
Eriarvoisuus johtaa populismiin

5.8.2016

kirjoitus on julkaistu kolumnina Suomenmaa-lehdessä 5.8.2016

Maailman tapahtumat ovat pitäneet uutisköyhän kesän kaukana. Eduskuntakin kokoontui poikkeuksellisesti heinäkuussa Iso-Britannian Brexit-äänestyksen seurauksena. Brittien EU-erossa nähdään varmaan vielä monta näytelmää. Lähtevätpä he tai eivät, Brexitin kannattajien tuntoja kannattaa analysoida EU-tasoa syvemmältä. Olen vakuuttunut, että kansanäänestyksessä äänestettiin paljon muustakin kuin vain unionista.

Lue lisää
Vain yksi ääni

20.7.2016

Viime viikolla julkaistiin mielenkiintoinen selvitys vuoden 2015 eduskuntavaaleista. 500-sivuisessa tutkimuksessa on paljonkin tietoa, mutta otsikkoon on tiivistetty tutkimuksen kannalta olennaisin: poliittisen osallistumisen eriytyminen.

Suomen eriytyminen n√§kyy selvityksen mukaan voimallisesti edellisten eduskuntavaalien tuloksessa. Kun asiaa alkaa pilkkomaan atomeiksi, tulee vastaan ihmisten v√§liset hyvinvointi- ja tuloerot. √Ą√§nestysk√§ytt√§ytyminen periytyy, koulutus periytyy, ty√∂tt√∂myys periytyy. √Ą√§ni j√§√§ sit√§ varmemmin k√§ytt√§m√§tt√§, mit√§ heikommassa asemassa on.¬†

Lue lisää
FIX EU

13.7.2016

Eurooppa on kohissut Iso-Britannian EU-kansanäänestyksen tuloksesta. Tulos on selkeä, mutta kahtia jakava. Iso-Britanniassa suoritetaan vallan uusjakoa. Perinteiset puolueet ovat hajallaan.

Kansanäänestyksen tulos on Suomelle harmillinen. Iso-Britannia on ollut maallemme hyvä liittolainen esimerkiksi ympäristö- ja kauppapolitiikkaan sekä byrokratian purkamiseen liittyvissä kysymyksissä. Samaten Britannia on ollut vastapaino liittovaltiosuuntausta edustaville maille.

Lue lisää
EU:n ongelmat tunnustettava

7.7.2016

Eurooppa on kohissut Iso-Britannian EU-kansanäänestyksen tuloksesta. Tulos on selkeä, mutta kahtia jakava. Iso-Britanniassa suoritaan vallan uusjakoa. Perinteiset puolueet ovat hajallaan.

Kansanäänestyksen tulos on Suomelle harmillinen. Iso-Britannia on ollut maallemme hyvä liittolainen esimerkiksi ympäristö- ja kauppapolitiikkaan sekä byrokratian purkamiseen liittyvissä kysymyksissä. Samaten Britannia on ollut vastapaino liittovaltiosuuntausta edustaville maille

Lue lisää
Punkkivapaa kansallispuisto

6.7.2016

Perämeren kansallispuisto täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Viikonloppuna avattiin uusi Pensaskarin kalastajatukikohta. Uusihan se ei ole, kalastettu siellä on satoja vuosia, mutta kulttuurihistoriallisesti tärkeät kalastuskohteet on nyt tulevillekin sukupoville merkitty ja kunnostettu.

Voi olla, että harva edes muistaa koko kansallispuiston olemassaoloa. Kansallispuistoista puhuttaessa nousee mieleen helposti Lapin suuret kävijämagneetit kuten Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tai UKK-puisto. Niissä vierailee vuosittain satoja tuhansia matkailijoita. Perämeren kansallispuisto pääsee niukin naukin 10 000 vierailijaan.

Lue lisää
1317 x kiitos

22.6.2016

Kohti uutta...


Eteläpohjolaisittain nöyrä, mutta ISO kiitos kaikille Seinäjoella mukana olleille.

1317 ääntä on mahtava määrä luottamusta ja painava tuki asioille, joita haluan Keskustan varapuheenjohtajana edistää.

Tehtävä Keskustan johtoon kuuluvana naisena on selvä. Pidetään köyhän asia mielessä, yritteliäisyys kunniassa ja uudistetaan rohkeasti Suomen hienoimman kansanliikkeen toimintaa. 

Mieli intoa täynnä,

Katri

Ps. alla oleva kuvakavalkaadista kiitos Taneli Kaistikaiselle ja Janne Kaisanlahdelle.

Lue lisää
Eduskuntatiedotus: Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssi kokoontui Ulan-Udessa

16.6.2016

Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssissa esitettiin alueen asukkaiden parempaa huomioon ottamista aluetta koskevissa päätöksissä. Samalla korostettiin alueen kestävää kehitystä, jotta taloustekijöiden rinnalla huomioidaan ekologiset ja sosiaaliset tekijät, luontoarvoja kunnioittaen. Alueen parlamentaarikot antoivat konferenssin julkilausumassa tukensa Arktisen neuvoston huippukokouksen järjestämiselle.

Lue lisää
Kulmuni Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssissa Venäjän Ulan-Udessa

13.6.2016

Kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) osallistuu kuluvan viikon aikana 14.-17.6. Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssiin Ulan-Udessa Venäjällä. Matkan aikana perjantaihin 17.6. asti Kulmunin tavoittaa joko sähköpostitse (kati.kulmuni@eduskunta.fi) tai tarvittaessa puhelimitse poikkeuksellisesti numerosta +358503229247.

Lue lisää
Media ennakoi Katrin olevan vahvoilla Seinäjoen puoluekokouksessa

10.6.2016

Mediassa arvellaan Katrilla olevan hyvät mahdollisuudet nousta yhdeksi varapuheenjohtajaksi. Työtä on vielä paljon tekemättä, eikä yhtään ääntä annettu. Pohja läpimenolla on kuitenkin olemssa.

Lue lisää
Katrin tukijat kertovat minkälainen Katri on

9.6.2016

Katrin tukijalehdestä löytyy yli 200 nimeä, monia muitakin on jo mukana.. Lue tästä mitä tukijat Katrista ajattelevat..

 

Lue lisää
Miten taistella huono-osaisuutta vastaan?

9.6.2016

Suomea uhkaa uuden ajan köyhyyden periytyminen. Pääseekö nyky-Suomen matalimmista torpista yhteiskunnan menoon enää mukaan? Perhe-, koulutus- ja terveyspolitiikan muutos on Suomen kohtalon kysymys. 

Lue lisää
Katrilta kysyttyä & Katrin vastaukset

9.6.2016

Mitkä ovat ensimmäisiä muistojasi politiikasta? Mitä ajattelet EU:sta? Katri vastaa hänelle tulleisiin kysymyksiin.

Lue lisää