26.6.2019

Katri Kulmuni Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Puhe tiedotustilaisuudessa 26.6. klo 10 Keskustan puoluetoimistolla 


Arvoisat median edustajat,

Keskusta on yli satavuotisen historiansa ehkä yhdessä vaikeimmassa tilanteessa. Olemme käyneet keväällä läpi kaksi historiamme huonointa vaalitulosta. Tätä on ryydittänyt myös kehnosti menneet presidentin- ja kuntavaalit.

Vaikka Keskusta vielä viime kaudella oli pääministeripuolue ja nytkin olemme hallituksessa neuvotteluiden seurauksena, on minun pakko todeta ettei kaikki ole kunnossa.

Joku ehkä kysyy, mikä ylipäänsä on se tehtävä, joka Suomen Keskustalla on tänä päivänä. Mikä se on?

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Olen ollut lähes koko 2000-luvun mukana Keskusta-perheen toiminnassa. Noihin vuosiin puolueelle on mahtunut voitokkaita vaalituloksia, mutta ollakseni rehellinen, ei Keskusta ole enää ollut laajoille kansanjoukoille sellainen vaikuttamisen väylä, mikä se parhaimmillaan voisi olla

On eräs asia, joka leimallisesti on Keskustaa. Kysymys on keskittämisestä ja hajauttamisesta. Aluepolitiikasta sanan varsinaisessa merkityksessä, jossa jokaiselle suomalaiselle mahdollistetaan tasa-arvoiset lähtökohdat oppia, kasvaa, elää juuri siellä, missä sydän sanoo. Jokaisen suomalaisen yhdenvertaisesta kohtelusta huolehtiminen, missä tahansa ihminen asuu, on Keskustan tehtävä tässä maassa.

Tähän yhdistettynä keskustalaisen aatteen syvä pohjavire yritteliäisyydestä ja omatoimisuudesta, edistyksestä, jossa aina tavoitellaan eteenpäinmenoa. Logomme syvänvihreys apilanlehdissä kertomassa luonnon kantokyvystä ja ajasta toiseen piirtyvä ihmisyys ovat tämän kansanliikkeen aatteen ydintä.

Minulla ei ole epäilystäkään etteivätkö nämä asiat puhuttele suomalaisia edelleen.

Keskustan täytyy olla Suomen suosituin ja vaikuttavin väylä osallistua, muuttaa maailmaa, vaikuttaa.

Niinpä, olen tullut siihen johtopäätökseen, että pyrin Keskustan puheenjohtajaksi. Tämä liike on minulle rakas.

Lupaan olla mahdollistaja, jolla keskustalaiset voivat vaikuttaa tämän kansanliikkeen kautta niin kotiseutunsa kuin kotimaansa asiohin. Kysymys on tästä kansanliikkeestä, jokaisesta sen jäsenestä, ei minusta.

Poikkeuksellisessa tilanteessa, tarvitaan poikkeuksellisia ratkaisuja. Minä en pelkää laittaa itseäni likoon niiden etsimiseen ja löytämiseen, jotta Keskusta todella olisi sellainen vaikuttamisen väylä, jollaiseksi se on syntynyt.

Kiitos.

 

PS: Haluatko olla mukana rakentamassa Suomen vaikuttavinta puoluetta. Tule mukaan Katrin tiimiin täyttämällä alla oleva lomake: