26.6.2019

Katri Kulmuni Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Puhe tiedotustilaisuudessa 26.6. klo 10 Keskustan puoluetoimistolla 


Arvoisat median edustajat,

Keskusta on yli satavuotisen historiansa ehkä yhdessä vaikeimmassa tilanteessa. Olemme käyneet keväällä läpi kaksi historiamme huonointa vaalitulosta. Tätä on ryydittänyt myös kehnosti menneet presidentin- ja kuntavaalit.

Vaikka Keskusta vielä viime kaudella oli pääministeripuolue ja nytkin olemme hallituksessa neuvotteluiden seurauksena, on minun pakko todeta ettei kaikki ole kunnossa.

Joku ehkä kysyy, mikä ylipäänsä on se tehtävä, joka Suomen Keskustalla on tänä päivänä. Mikä se on?

Ajattelen, että yli vuosisatainen historia paitsi velvoittaa myös mahdollistaa. Siitähän tässä kansanliikkeessä oikeastaan lopulta on kyse, kuinka tehdä lähiympäristönsä paremmaksi, olipa se missä tahansa. Kortteleissa, keskuksissa, lähiössä, kylissä. Keskustan pitää olla mahdollistaja ja väylä vaikuttamaan.

Olen ollut lähes koko 2000-luvun mukana Keskusta-perheen toiminnassa. Noihin vuosiin puolueelle on mahtunut voitokkaita vaalituloksia, mutta ollakseni rehellinen, ei Keskusta ole enää ollut laajoille kansanjoukoille sellainen vaikuttamisen väylä, mikä se parhaimmillaan voisi olla

On eräs asia, joka leimallisesti on Keskustaa. Kysymys on keskittämisestä ja hajauttamisesta. Aluepolitiikasta sanan varsinaisessa merkityksessä, jossa jokaiselle suomalaiselle mahdollistetaan tasa-arvoiset lähtökohdat oppia, kasvaa, elää juuri siellä, missä sydän sanoo. Jokaisen suomalaisen yhdenvertaisesta kohtelusta huolehtiminen, missä tahansa ihminen asuu, on Keskustan tehtävä tässä maassa.

Tähän yhdistettynä keskustalaisen aatteen syvä pohjavire yritteliäisyydestä ja omatoimisuudesta, edistyksestä, jossa aina tavoitellaan eteenpäinmenoa. Logomme syvänvihreys apilanlehdissä kertomassa luonnon kantokyvystä ja ajasta toiseen piirtyvä ihmisyys ovat tämän kansanliikkeen aatteen ydintä.

Minulla ei ole epäilystäkään etteivätkö nämä asiat puhuttele suomalaisia edelleen.

Keskustan täytyy olla Suomen suosituin ja vaikuttavin väylä osallistua, muuttaa maailmaa, vaikuttaa.

Niinpä, olen tullut siihen johtopäätökseen, että pyrin Keskustan puheenjohtajaksi. Tämä liike on minulle rakas.

Lupaan olla mahdollistaja, jolla keskustalaiset voivat vaikuttaa tämän kansanliikkeen kautta niin kotiseutunsa kuin kotimaansa asiohin. Kysymys on tästä kansanliikkeestä, jokaisesta sen jäsenestä, ei minusta.

Poikkeuksellisessa tilanteessa, tarvitaan poikkeuksellisia ratkaisuja. Minä en pelkää laittaa itseäni likoon niiden etsimiseen ja löytämiseen, jotta Keskusta todella olisi sellainen vaikuttamisen väylä, jollaiseksi se on syntynyt.

Kiitos.

 

PS: Haluatko olla mukana rakentamassa Suomen vaikuttavinta puoluetta. Tule mukaan Katrin tiimiin täyttämällä alla oleva lomake:

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Kannatan Katria Keskustan puheenjohtajaksi. Katri näkee Keskustan haasteet jatkuvasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Hänellä on taito saada keskustan kannatus nousuun. Katrin hyvä kielitaito, myös venäjän, on eduksi hoitaa kansainvälisiä asioita."