26.4.2020

Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Kauko olisi täyttänyt ensi tiistaina 78 vuotta. Hän menehtyi nopeasti edenneen syövän seurauksena. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Kauko Juhantalon ura oli monivaiheinen sisältäen nousuja ja laskuja. Hän tuli mukaan yhteisten asioiden hoitoon jo nuorena, joten vaikuttajaura kesti yli puoli vuosisataa. Suunnilleen viisikymmentä vuotta sitten hän jo toimi Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana uransa alkutaipaleella. Oman kotiseutunsa olojen asiantuntijana ja tinkimättömänä puolustajana hän saavutti kerta toisensa jälkeen äänestäjäkuntansa luottamuksen.

Eduskuntaan hänet valittiin seitsemän kertaa. Kauko oli lannistumaton taistelija. Viime keväänä Kauko jäi omasta tahdostaan pois eduskunnasta, mutta jatkoi edelleen paikallispolitiikassa toimien muun muassa kotikaupunkinsa Kankaanpään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Ehdin toimia yhtä aikaa samassa eduskuntaryhmässä yhden kauden, eli hänen viimeisen eduskuntakautensa, vuodet 2015 - 2019. Viime vaalikaudella Kauko oli ryhmämme vanhin edustaja minun ollessa nuorin.

Opin Kaukolta paljon elämänviisautta ja säin tärkeitä evästyksiä kansanedustajan työhön. Olen syvästi kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus tutustua häneen. Vielä viime syksynä olimme tekemisissä, kun Kauko tuki kampanjaani Keskustan puheenjohtajaksi.

Minuun teki lähtemättömän vaikutuksen, millä palolla Kauko ajoi kotimaakuntansa Satakunnan asiaa ja välitti yhteisestä kansanliikkeestämme Keskustasta. Syvällä kiitoksella ja kaipauksessa muistan yhteistyötämme.

Lepää rauhassa, Kake!

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on avarakatseinen, erilaisista ihmisistä ja asioista kiinnostunut politiikko. Arvostan hänen osaamisen ja kiinnostuksen monipuolisuutta: kokemusta kunta- ja aluepolitiikasta, kielitaitoa sekä ymmärrystä kansainvälisestä politiikasta."