26.4.2020

Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Kauko olisi täyttänyt ensi tiistaina 78 vuotta. Hän menehtyi nopeasti edenneen syövän seurauksena. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Kauko Juhantalon ura oli monivaiheinen sisältäen nousuja ja laskuja. Hän tuli mukaan yhteisten asioiden hoitoon jo nuorena, joten vaikuttajaura kesti yli puoli vuosisataa. Suunnilleen viisikymmentä vuotta sitten hän jo toimi Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana uransa alkutaipaleella. Oman kotiseutunsa olojen asiantuntijana ja tinkimättömänä puolustajana hän saavutti kerta toisensa jälkeen äänestäjäkuntansa luottamuksen.

Eduskuntaan hänet valittiin seitsemän kertaa. Kauko oli lannistumaton taistelija. Viime keväänä Kauko jäi omasta tahdostaan pois eduskunnasta, mutta jatkoi edelleen paikallispolitiikassa toimien muun muassa kotikaupunkinsa Kankaanpään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Ehdin toimia yhtä aikaa samassa eduskuntaryhmässä yhden kauden, eli hänen viimeisen eduskuntakautensa, vuodet 2015 - 2019. Viime vaalikaudella Kauko oli ryhmämme vanhin edustaja minun ollessa nuorin.

Opin Kaukolta paljon elämänviisautta ja säin tärkeitä evästyksiä kansanedustajan työhön. Olen syvästi kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus tutustua häneen. Vielä viime syksynä olimme tekemisissä, kun Kauko tuki kampanjaani Keskustan puheenjohtajaksi.

Minuun teki lähtemättömän vaikutuksen, millä palolla Kauko ajoi kotimaakuntansa Satakunnan asiaa ja välitti yhteisestä kansanliikkeestämme Keskustasta. Syvällä kiitoksella ja kaipauksessa muistan yhteistyötämme.

Lepää rauhassa, Kake!

"Toivomme molemmat, että tilanne normalisoituisi mahdollisimman nopeasti ja pääsisimme taas elämään ilman näitä puomeja"

24.5.2020

Hallituksen tavoite on minimoida koronatartunnat. Näin on toki kaikkien kulkutautien osalta, vaikka joku muuta väittäisikin.

Tapaan tässä haaparantalaista kansanedustajakollegaani Ida Karkiaista. Kävimme tilannetta läpi poikkeuksellisesti ja aivan kirjaimellisesti rajan yli. Kaksoiskaupunkimme keskellehän on pystytetty raja, mikä tuntuu omituiselta.

Lue lisää
Eurooppa-politiikassa on noussut viime päivänä keskusteluun

22.5.2020

Eurooppa-politiikassa on noussut viime päivänä keskusteluun Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin esitys 500 miljardin euron suuruiseksi EU:n elpymisrahastoksi. Elpymisrahaston kautta annettaisiin mahdollisesti suoria avustuksia jäsenmaille.

Suomi ottaa asiaan virallisesti kantaa, kun saamme eteemme selkeän ja konkreettisen esityksen Euroopan komissiolta. Sellaista ei ole vielä olemassa.

Lue lisää
Nautitaan keväästä turvallisesti!

21.5.2020

Vaikka meidän kaikkien on nyt pidettävä kiinni näistä ohjeistuksista, on varmasti ulkona liikkuminen ja luonnon rauhassa oleskelu kaikille hyväksi. Hyvää helatorstaita!

Lue lisää
Rajoituksia puretaan askel kerrallaan

19.5.2020

Hallitus on linjannut tänään ravintoloiden avaamisesta kesäkuun alusta alkaen. Ensivaiheessa ravintolat voivat ottaa sisään puolet normaalista asiakasmääristä. Ravintolat voivat olla auki klo 23 asti ja anniskella klo 22 asti.

Asiakaspaikkarajoite ei koske ulkotererasseja, mutta ihmisten turvallisuudesta on silti huolehdittava.

Lue lisää
Mitä maksaa? -ohjelmassa mukana keskustelemassa Suomen talouspolitiikasta

18.5.2020

Suomessa on ollut keskustalainen valtiovarainministeri edellisen kerran vuonna 1987, eli omana syntymävuotenani. Moni onkin ollut kiinnostunut siitä, mitä on keskustalainen talouspolitiikka 2020-luvun Suomessa?
 

Lue lisää
Kaatuneiden muistopäivänä: Sankareitamme kunnioittaen

17.5.2020

Tänään vietetään kaatuneiden muistopäivää sodissamme menehtyneiden vainajien muistoksi. Välirauhan keväästä 1940 alkaen päivää on vietetty toukokuun kolmantena sunnuntaina. Mannerheim määräsi tätä päivää vietettävän ”nyt päättyneessä sodassa kaatuneiden sankarivainajien sekä myös kaikkien murroskautena vuonna 1918 molemmin puolin vakaumuksensa puolesta henkensä uhranneitten yhteisenä uskonnollisena muistopäivänä” – Sittemmin päivä on vakiintunut kaikkien Suomea koskeneiden sotien uhrien muistopäiväksi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Ajattelin, että Katrin täytyy olla tosi rohkea, kun hän viime vaaleissa lähti 23-vuotiaana ehdokkaaksi eduskuntaan. Mutta hänellä on nuoresta iästään huolimatta vahva kokemus ja hän haluaa ottaa asioista selvää. Katrin kaltaiset nuoret vaikuttajat rohkaisevat meitä muitakin."