26.4.2020

Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Kauko olisi täyttänyt ensi tiistaina 78 vuotta. Hän menehtyi nopeasti edenneen syövän seurauksena. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Kauko Juhantalon ura oli monivaiheinen sisältäen nousuja ja laskuja. Hän tuli mukaan yhteisten asioiden hoitoon jo nuorena, joten vaikuttajaura kesti yli puoli vuosisataa. Suunnilleen viisikymmentä vuotta sitten hän jo toimi Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana uransa alkutaipaleella. Oman kotiseutunsa olojen asiantuntijana ja tinkimättömänä puolustajana hän saavutti kerta toisensa jälkeen äänestäjäkuntansa luottamuksen.

Eduskuntaan hänet valittiin seitsemän kertaa. Kauko oli lannistumaton taistelija. Viime keväänä Kauko jäi omasta tahdostaan pois eduskunnasta, mutta jatkoi edelleen paikallispolitiikassa toimien muun muassa kotikaupunkinsa Kankaanpään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Ehdin toimia yhtä aikaa samassa eduskuntaryhmässä yhden kauden, eli hänen viimeisen eduskuntakautensa, vuodet 2015 - 2019. Viime vaalikaudella Kauko oli ryhmämme vanhin edustaja minun ollessa nuorin.

Opin Kaukolta paljon elämänviisautta ja säin tärkeitä evästyksiä kansanedustajan työhön. Olen syvästi kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus tutustua häneen. Vielä viime syksynä olimme tekemisissä, kun Kauko tuki kampanjaani Keskustan puheenjohtajaksi.

Minuun teki lähtemättömän vaikutuksen, millä palolla Kauko ajoi kotimaakuntansa Satakunnan asiaa ja välitti yhteisestä kansanliikkeestämme Keskustasta. Syvällä kiitoksella ja kaipauksessa muistan yhteistyötämme.

Lepää rauhassa, Kake!

Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää
Suomi ei saa jakautua voittajiin ja häviäjiin

2.9.2020

Tunnistan Suomessakin merkkejä USA:n, Britannian tai Ranskan kaltaiselta jakautumisesta.

Meillä ei ole varaa olla arvostamatta tämän maan eteen tehtävää työtä, oli se sitten minkälaista tahansa.

Leipää tälle maalle tuottaville on annettava niiden ansaitsema arvo. 

Lue lisää
Katri kertoo Keskustan linjasta

2.9.2020

Alueellinen tasa-arvo, syvä vihreys ja edistyksellisyys.

Lue lisää
Mitä Suomen Keskustan pitäisi olla?

2.9.2020

Mitä jos olisimme ihan oma itsemme, tavallisten suomalaisten ja tavallisen arjen asialla

Lue lisää
Hallituksen tulee keskittyä nyt täysimääräisesti talouteen ja työllisyyteen!

31.8.2020

Suomen talous sukeltaa nyt kovaa vauhtia. Valitettavasti YT-uutisia tullaan näkemään vielä paljon. Taloustilanne on muuttumassa nopeamminkin kuin moni meistä ymmärtää.

Lue lisää
Huumeiden käytön lisääntymiseen on reagoitava tiukasti

28.8.2020

Myös Suomessa on samasta merkkejä. Huumeiden käyttö kasvaa suurten kaupunkien lisäksi koko Suomessa. Huumeet ovat läsnä yhä pienemmissä suomalaisissa kaupungeissa, joista ne etenevät edelleen yhä pienempiin kuntiin. Samaan aikaan käytön yleistymisen kanssa yhä nuoremmat joutuvat huumeiden kanssa tekemisiin.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Keskusta on noussut eduskuntavaalien neljänneltä sijalta takaisin kärkikahinoihin. Seuraavan ratkaisevan askeleen ottaminen vaatii kuitenkin rohkeita tekoja. Katrin tunnen pitemmältä ajalta, ja hän kyllä vastaisi tähän huutoon."