5.7.2020

Siivousalan väärinkäytöksistä

Koko alaa ja kaikkia sen yrittäjiä ei ole hyvä tuomita. Lakien ja minimiehtojen polkeminen pitää saada kitkettyä, jotta sääntöjä noudattavat yritykset voivat pärjätä paremmin.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään siivousalan väärinkäytöksistä työntekijöitään kohtaan. Jutussa tuodaan esille useita vakavia väärinkäytöstapauksia ja se oli kaikkiaan järkyttävää luettavaa. Kuvausten perusteella toiminta on monessa kohdin laitonta.

Siivousalalla on paljon maahanmuuttajataustaisia, jotka eivät tunne hyvin työntekijöiden oikeuksia, työehtosopimuksia tai työlainsäädäntöä.

Lainvastaiset hyväksikäyttötapaukset koskevat usein Suomea taitamattomia maahanmuuttajia. Näiden tapausten läpikäymiseen ja työntekijöiden auttamiseen tarvitaan viranomaisten ja poliisin erikoistumista.

Ihmiskaupparyhmän perustaminen poliisiin on kirjattu myös hallitusohjelmaan. Erikoistuminen tuo kiistatta tehoja rikosten torjuntaan.

Myös muut keinot ovat tarpeen. Hallitus selvittää uusia keinoja, esimerkiksi hallinnollisia sanktioita, tahalliseen tai törkeän huolimattomaan alipalkkaukseen puuttumiseksi.

Myös julkiset hankinnat tulisi tehdä siten, että väärinkäytöksiin voidaan puuttua ja sopimukset ohjata lainsäädäntöä noudattaville yrityksille.

Oli myös hyvä, että jutussa tuotiin esille yrityksiä, joiden toimintaa ei ollut moitittu.

Koko alaa ja kaikkia sen yrittäjiä ei ole hyvä tuomita. Lakien ja minimiehtojen polkeminen pitää saada kitkettyä, jotta sääntöjä noudattavat yritykset voivat pärjätä paremmin.

Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää
Suomi ei saa jakautua voittajiin ja häviäjiin

2.9.2020

Tunnistan Suomessakin merkkejä USA:n, Britannian tai Ranskan kaltaiselta jakautumisesta.

Meillä ei ole varaa olla arvostamatta tämän maan eteen tehtävää työtä, oli se sitten minkälaista tahansa.

Leipää tälle maalle tuottaville on annettava niiden ansaitsema arvo. 

Lue lisää
Katri kertoo Keskustan linjasta

2.9.2020

Alueellinen tasa-arvo, syvä vihreys ja edistyksellisyys.

Lue lisää
Mitä Suomen Keskustan pitäisi olla?

2.9.2020

Mitä jos olisimme ihan oma itsemme, tavallisten suomalaisten ja tavallisen arjen asialla

Lue lisää
Hallituksen tulee keskittyä nyt täysimääräisesti talouteen ja työllisyyteen!

31.8.2020

Suomen talous sukeltaa nyt kovaa vauhtia. Valitettavasti YT-uutisia tullaan näkemään vielä paljon. Taloustilanne on muuttumassa nopeamminkin kuin moni meistä ymmärtää.

Lue lisää
Huumeiden käytön lisääntymiseen on reagoitava tiukasti

28.8.2020

Myös Suomessa on samasta merkkejä. Huumeiden käyttö kasvaa suurten kaupunkien lisäksi koko Suomessa. Huumeet ovat läsnä yhä pienemmissä suomalaisissa kaupungeissa, joista ne etenevät edelleen yhä pienempiin kuntiin. Samaan aikaan käytön yleistymisen kanssa yhä nuoremmat joutuvat huumeiden kanssa tekemisiin.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Keskustan pitää olla tulevaisuuden puolue, ja se tarvitsee sen vuoksi johtoportaaseen selkeää nuorennusleikkausta ja erityisesti raikkautta, mutta myös visionääriä, jonka yhdistelmän vetäjänä Katri on paras mahdollinen henkilö"