5.7.2020

Siivousalan väärinkäytöksistä

Koko alaa ja kaikkia sen yrittäjiä ei ole hyvä tuomita. Lakien ja minimiehtojen polkeminen pitää saada kitkettyä, jotta sääntöjä noudattavat yritykset voivat pärjätä paremmin.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään siivousalan väärinkäytöksistä työntekijöitään kohtaan. Jutussa tuodaan esille useita vakavia väärinkäytöstapauksia ja se oli kaikkiaan järkyttävää luettavaa. Kuvausten perusteella toiminta on monessa kohdin laitonta.

Siivousalalla on paljon maahanmuuttajataustaisia, jotka eivät tunne hyvin työntekijöiden oikeuksia, työehtosopimuksia tai työlainsäädäntöä.

Lainvastaiset hyväksikäyttötapaukset koskevat usein Suomea taitamattomia maahanmuuttajia. Näiden tapausten läpikäymiseen ja työntekijöiden auttamiseen tarvitaan viranomaisten ja poliisin erikoistumista.

Ihmiskaupparyhmän perustaminen poliisiin on kirjattu myös hallitusohjelmaan. Erikoistuminen tuo kiistatta tehoja rikosten torjuntaan.

Myös muut keinot ovat tarpeen. Hallitus selvittää uusia keinoja, esimerkiksi hallinnollisia sanktioita, tahalliseen tai törkeän huolimattomaan alipalkkaukseen puuttumiseksi.

Myös julkiset hankinnat tulisi tehdä siten, että väärinkäytöksiin voidaan puuttua ja sopimukset ohjata lainsäädäntöä noudattaville yrityksille.

Oli myös hyvä, että jutussa tuotiin esille yrityksiä, joiden toimintaa ei ollut moitittu.

Koko alaa ja kaikkia sen yrittäjiä ei ole hyvä tuomita. Lakien ja minimiehtojen polkeminen pitää saada kitkettyä, jotta sääntöjä noudattavat yritykset voivat pärjätä paremmin.

Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää
Katri kertoo Keskustan linjasta

2.9.2020

Alueellinen tasa-arvo, syvä vihreys ja edistyksellisyys.

Lue lisää
Mitä Suomen Keskustan pitäisi olla?

2.9.2020

Mitä jos olisimme ihan oma itsemme, tavallisten suomalaisten ja tavallisen arjen asialla

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Nuoresta iästä huolimatta Katri on osaava ja kokenut politiikan tekijä."