26.4.2020

On tärkeää, että jokainen löytää kriisinkin keskellä oman henkireikänsä

Harteilla painavaa taakkaa on hyvä keventää. Minulle esimerkiksi luonnossa liikkuminen sekä yhteydenpito ystävien ja sukulaisten kanssa ovat välttämättömiä asioita oman jaksamiseni kannalta.

”Ylistä levottomuutta, joka on merkki siitä, että elämää vielä on”. YK:n edesmenneen pääsihteeri Dag Hammarskjöldin sanat herättävät lohtua koronakriisin keskellä.

Epidemia ja sen hillitsemiseksi tehdyt rajoitustoimenpiteet koettelevat jaksamistamme ja kärsivällisyyttämme. Meillä jokaisella on huoli lähimmäistemme terveydestä, turvallisuudesta ja toimeentulosta.

Tilannetta pahentaa, ettei horisontti näy vielä edessämme. ”Koronapirulainen” on meille vielä monella tapaa tuntematon. Vaikka teemme parhaaseen tietoon nojautuen kaikkemme viruksen nujertamiseksi, on mahdotonta ennustaa, miten pitkään poikkeusajat jatkuvat.

On tärkeää, että jokainen löytää kriisinkin keskellä oman henkireikänsä. Harteilla painavaa taakkaa on hyvä keventää. Minulle esimerkiksi luonnossa liikkuminen sekä yhteydenpito ystävien ja sukulaisten kanssa ovat välttämättömiä asioita oman jaksamiseni kannalta.

Osan sunnuntaiperinteeseen saattaa kuulua kirkossakäynti. Kokoontumisrajoitteista johtuen kirkotkin ovat joutuneet sulkemaan oviaan. Myös seurakunnat ovat vastanneet muuttuneeseen tilanteeseen nopeasti. Apua on tarjolla ja jumalanpalveluksiin voi osallistua digitaalisesti.

Kirkon ja muiden yhteistä hyvää tekevien järjestöjen merkitys on yhteiskuntamme henkisen kestävyyden kannalta arvokas. Kovimmankin epätoivon ja yksinäisyyden keskellä jokaisella suomalaisella on mahdollisuus saada ruokaa syödäkseen tai päästä jakamaan mieltä painavia murheita.

Toivonkin, että yhteinen koronakokemus toisi meidät takaisin perusasioiden äärelle, ymmärtämään nöyryyden ja ympärillämme olevien ihmisten merkityksen. Mikään ei ikinä ole itsestään selvää. Tämän vuoksi meidän on pidettävä huolta toisistamme. Koronan aikana se tarkoittaa fyysisen etäisyyden ottamista, jotta saisimme epidemian kuriin ja pääsisimme mahdollisimman pian kokoontumaan yhteen meille tärkeiden ihmisten kanssa.

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Tulen Kouvolan ylimääräisessä puoluekokouksessa tukemaan Katri Kulmunia. Keskusta tarvitsee nyt uutta intoa ja ennakkoluulottomuutta. Mielestäni Katri on nyt meille se valoisa vaihtoehto. Siksi Katri."