26.2.2020

Katrin Kynästä: Työryhmä arvioimaan terrorismirikosten lainsäädäntöä

Oikeusministeriö asettaa yhdessä sovitun mukaisesti tällä viikolla työryhmän arvioimaan terrorismirikosten lainsäädäntöä. Toivon työryhmältä perusteltua ja ripeää toimintaa lainsäädäntömme ajantasaistamiseksi.

Yhtenä tehtävänä työryhmällä on huomioida muiden Pohjoismaiden sääntely ja sen mahdollinen vaikutus omaan rikoslakiimme. Muissa Pohjoismaissa esim. terroristijärjestöihin kuuluminen on kriminalisoitu.

Jo nyt erilaiset terroristiryhmän toiminnan tukemiseen liittyvät toimet ovat toki lainvastaisia, ja niistä annetaan asiaan kuuluvat tuomiot. Ongelmana ovat kuitenkin todisteluvaikeudet. Miten todistetaan, mitä konkreettisia tekoja terroristijärjestöjen parissa ulkomailla oleskelleet henkilöt ovat tehneet? Terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisointi voisi helpottaa esim. sota-alueilta Suomeen palaavien jihadistien syyttämistä ja tuomitsemista oikeudessa.

Olen useissa yhteyksissä puhunut kovemman rikoslainsäädännön puolesta. Viime hallituskaudella rikoslakia muutettiin jonkun verran vastaamaan uusia terrorismirikollisuuden aiheuttamia uhkia ja tätä työtä on nyt jatkettava. Kyse on kansalaistemme turvallisuudesta.

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on aivan mahtava, tsemppiä vaaleihin!"