9.3.2020

Katrin Kynästä: Kreikasta, rajoista, koronaviruksesta

Eilen pääministeri Sanna Marin linjasi pääministerin haastattelutunnilla Kreikan ja Turkin välisen rajan vaikeaan tilanteeseen liittyen, että myös Suomella on oltava mahdollisuus tarvittaessa sulkea rajansa. Ulkovaltojen harjoittaman painostuksen alla on voitava tehdä ratkaisuja kansallisesta turvallisuudesta käsin

Eilen pääministeri Sanna Marin linjasi pääministerin haastattelutunnilla Kreikan ja Turkin välisen rajan vaikeaan tilanteeseen liittyen, että myös Suomella on oltava mahdollisuus tarvittaessa sulkea rajansa. Ulkovaltojen harjoittaman painostuksen alla on voitava tehdä ratkaisuja kansallisesta turvallisuudesta käsin.

Mielestäni pääministerin antamassa haastattelussa käytiin selkeästi läpi . Kunnioitamme kansainvälisiä sitoumuksiamme, mutta meillä on oikeus myös valvoa ja pitää kiinni rajoistamme, tarvittaessa tiukoinkin keinoin.

Kreikka tarvitsee nyt tukemme ja samalla EU:n on tiivistettävä otettaan yhteisen ulkorajan pitävyyden suhteen. Hädänalaisten auttaminen on tärkeää, mutta emme saa olla naiiveja hybridivaikuttamisen ja painostamisen suhteen.

Suuressa kuvassa siirtolaiskysymystä ratkaistaessa apu on ensisijaisesti keskitettävä lähtömaihin, kriisien ratkaisuun ja olojen vakauttamiseen.

Toinen ihmisiä huolestuttava ja meitä päättäjiä työllistävä asia on varautuminen korona-virukseen, sen ennalta ehkäisemiseen ja tarvittaessa riittävien hoitopalveluiden takaamiseen. Asia on otettava vakavasti, vaikka hysteriaan ei olekaan aihetta.

Tänä aamuna keskustelimme tasavallan presidentin kanssa tilanteesta koronaviruksen suhteen sekä mm. valmiuslainsäädännöstä, kun presidentti tapasi yhteisesti kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat Mäntyniemessä. Paikalla olivat kaikki puolueiden puheenjohtajat, paitsi RKP:n puheenjohtajaa sijaisti heidän eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja.

Tällainen parlamentaarinen yhteistyö ja tiedonvaihto tasavallan presidentin kanssa on mielestäni hyvin arvokasta ja sopii hyvin suomalaiseen poliittiseen järjestelmään. Suurissa, kansakunnan terveyden ja turvallisuuden kannalta tärkeissä kysymyksissä tarvitsemme vahvaa yhteistyötä!

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katrilla on taitoa kohdata ihminen, tietoa yhteiskunnasta sekä vahvat näkemykset maamme tulevaisuudesta."