27.4.2020

Kansallinen veteraanipäivä

Hyvää Veteraanipäivää!

Tänään vietetään Kansallista veteraanipäivää. Lapin sodan päättymisestä tulee tänään kuluneeksi 75 vuotta. Poikkeusolojen vuoksi veteraanipäivän kansallista juhlaa, sen enempää kuin alueellisiakaan juhlia, ei voida tänä vuonna järjestää. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tätä juhlapäivää tulisi muuten muistaa.

Suomen lisäksi monessa muussakin maassa on koronakriisin aikaa verrattu viime sotien aikaan. Vastustaja on tietenkin nyt hyvin erilainen eikä tilanteemme ole onneksi yhtä vakava kuin sotavuosina. Mutta kotirintamalta vaaditaan nytkin sinnikkyyttä, uhrauksia ja oman mukavuudenhalun ylittämistä, jotta selviämme tästä kunnialla.

Lähihistoriassamme on aikoja, jolloin sotiemme veteraaneille ja Lotta Svärdiin kuuluneille naisille ei annettu sitä arvostusta, joka heille olisi kuulunut. On ilahduttavaa, että moni heistä ehti nähdä myös nämä ajat, jolloin veteraanit ovat saaneet heille kuuluvaa arvostusta. Vielä keskuudessamme olevat veteraanit ovat jo pitkälti yli 90-vuotiaita. Heidän tarinansa koskettavat. Meidän tehtävämme on kertoa heidän työstään eteenpäin sittenkin, kun he eivät enää itse ole joukossamme.

Tiedän, että monet, joilla ei ole ollut mahdollisuutta tutustua veteraani-esivanhempiinsa, ovat selvittäneet esim. Kansallisarkiston materiaalin kautta sukulaistensa osallistumista viime sotiin. Tämä on arvokasta historiallista työtä. Tunnetaan kiitollisuutta menneestä ja rohkaiskoon se meitä myös tulevaan. Hyvää Veteraanipäivää!

(Kuva: Suomen lippu nostetaan valtakunnanrajalle Lapin sodan päättyessä 27.4.1945, SA-kuva)

Koronan vaikutukset osuvat etenkin nuoriin vastavalmistuneisiin

4.8.2020

Koronan vaikutuksista tulee koko ajan uutta tietoa. Jo nyt tiedetään, että taloudellisesti isku tulee osumaan etenkin nuoriin vastavalmistuneisiin. Riittävästi työpaikkoja ei ole yksinkertaisesti tarjolla.

Koronalomautukset ovat osuneet etenkin palvelualaan: hotelleihin, ravintoloihin ja kauppaan.

Lue lisää
Yli 60 paikkakuntaa ympäri Suomen

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt yhteensä yli 60 paikkakunnalla.

Monissa toritapahtumissa on ollut innostunut ja voimaannuttava tunnelma. Keskustan kenttä on heräämässä.

Tämän hengen tarvitsemme kaikkiin kuntiin. Se on avain hyvään vaalitulokseen.

Lue lisää
Olen valmis kiertämään jokaisen keskustakunnan

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt sen merkeissä yhteensä yli 60 paikkakunnalla. Kiertue jatkuu tänään Kainuussa ja huomenna torstaina Pohjois-Pohjanmaalla. 

Jokaisella paikkakunnalla on ollut mukavasti väkeä paikalla. Monet ovat olleet iloisia, että raskaan koronakevään jälkeen on ollut jälleen mahdollista kokoontua Keskustan teltoille. Olen saanut paljon palautetta ja käynyt runsaasti keskusteluja tilaisuuksiin tulleiden ihmisten kanssa.

Lue lisää
Oulun puoluekokous käsittelee laajasti EU:n tulevaa talouspolitiikkaa  

28.7.2020

EU:n elpymisrahasto avaa tarpeen laajalle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Jos tätä ei käydä, tulemme antaneeksi väärän viestin EU:n tulevalle suunnalle.
 

Lue lisää
Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lähellä olevan peruskoulun merkitystä vahvasti esille

27.7.2020

Korona-kevään kouluponnistus on ollut monelle melkoinen suoritus. Opettajat ja perheet ovat venyneet valtavan pitkälle.

Toivon, että meidän ei tarvitse näin äärimmäistä keinoa enää ottaa käyttöön.

Uutta tietoa tulee hiljalleen etäkouluajasta. Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lähellä olevan peruskoulun merkitystä vahvasti esille.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katrilla on kuuntelemisen ja kiittämisen jalot taidot. Hän on myös osaava, alkiolainen ja kielitaitoinen."