10.5.2020

Hyvää äitienpäivää!

Tänään vietetään äitienpäivää. Se on useimmille meistä hyvin rakas ja tunnepitoinen päivä. Äidit ja mummot, heidän työnsä ja rakkautensa, on silloin juhlintamme kohteena. Kukkia ja lahjoja annetaan, kakkukahveja juodaan. Poismenneiden äitien haudoille lasketaan ruusuja.

Tänä äitienpäivänä monet perheet eivät pääse kokoontumaan yhteen, monet mummot joutuvat viettämään päivänsä yksin koronaepidemian takia. Toimet on tehty ikäihmisten suojelemiseksi, mutta tiedän, että se tuntuu vaikealta. Toivon, että puhelinsoittojen lisäksi erilaiset videopuhelut ja muut nykyajan yhteydenpitomuodot saavuttaisivat myös mahdollisimman paljon senioreistamme. Yhteiskuntana saamme olla suuresti kiitollisia äitien tekemästä kasvatustyöstä. Omat lämpimät ajatukseni ovat tänään äitini ja isoäitieni luona, joilta olen saanut hyvät eväät elämään.

Olen joskus sanonut, että Keskustan entinen varapuheenjohtaja, opetusneuvos Kerttu Saalasti on poliittinen esikuvani. Moni ei tiedä kuitenkaan sitä, että vaikka Kerttu oli kova poliitikko, niin hänessä oli myös herkkä, taiteellinen puoli. Hän kirjoitti runoja ja maalasi tauluja. Julkaisen tässä Kertun aikanaan äitien kunniaksi Keskustanaisten Avain-lehteen kirjoittaman runon.
--

Niin monen kirkkaan kyyneleen
Yli poskenne tiedän vierreen
Kun kaikkenne meille uhraten
Te kannoitte arjen helteen.

Se kyynelvirta kuin siunaus
on vuotanut elomme teille
Oi palkitse Suuri Rakkaus
Mitä äitinä annoitte meille.

"Toivomme molemmat, että tilanne normalisoituisi mahdollisimman nopeasti ja pääsisimme taas elämään ilman näitä puomeja"

24.5.2020

Hallituksen tavoite on minimoida koronatartunnat. Näin on toki kaikkien kulkutautien osalta, vaikka joku muuta väittäisikin.

Tapaan tässä haaparantalaista kansanedustajakollegaani Ida Karkiaista. Kävimme tilannetta läpi poikkeuksellisesti ja aivan kirjaimellisesti rajan yli. Kaksoiskaupunkimme keskellehän on pystytetty raja, mikä tuntuu omituiselta.

Lue lisää
Eurooppa-politiikassa on noussut viime päivänä keskusteluun

22.5.2020

Eurooppa-politiikassa on noussut viime päivänä keskusteluun Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin esitys 500 miljardin euron suuruiseksi EU:n elpymisrahastoksi. Elpymisrahaston kautta annettaisiin mahdollisesti suoria avustuksia jäsenmaille.

Suomi ottaa asiaan virallisesti kantaa, kun saamme eteemme selkeän ja konkreettisen esityksen Euroopan komissiolta. Sellaista ei ole vielä olemassa.

Lue lisää
Nautitaan keväästä turvallisesti!

21.5.2020

Vaikka meidän kaikkien on nyt pidettävä kiinni näistä ohjeistuksista, on varmasti ulkona liikkuminen ja luonnon rauhassa oleskelu kaikille hyväksi. Hyvää helatorstaita!

Lue lisää
Rajoituksia puretaan askel kerrallaan

19.5.2020

Hallitus on linjannut tänään ravintoloiden avaamisesta kesäkuun alusta alkaen. Ensivaiheessa ravintolat voivat ottaa sisään puolet normaalista asiakasmääristä. Ravintolat voivat olla auki klo 23 asti ja anniskella klo 22 asti.

Asiakaspaikkarajoite ei koske ulkotererasseja, mutta ihmisten turvallisuudesta on silti huolehdittava.

Lue lisää
Mitä maksaa? -ohjelmassa mukana keskustelemassa Suomen talouspolitiikasta

18.5.2020

Suomessa on ollut keskustalainen valtiovarainministeri edellisen kerran vuonna 1987, eli omana syntymävuotenani. Moni onkin ollut kiinnostunut siitä, mitä on keskustalainen talouspolitiikka 2020-luvun Suomessa?
 

Lue lisää
Kaatuneiden muistopäivänä: Sankareitamme kunnioittaen

17.5.2020

Tänään vietetään kaatuneiden muistopäivää sodissamme menehtyneiden vainajien muistoksi. Välirauhan keväästä 1940 alkaen päivää on vietetty toukokuun kolmantena sunnuntaina. Mannerheim määräsi tätä päivää vietettävän ”nyt päättyneessä sodassa kaatuneiden sankarivainajien sekä myös kaikkien murroskautena vuonna 1918 molemmin puolin vakaumuksensa puolesta henkensä uhranneitten yhteisenä uskonnollisena muistopäivänä” – Sittemmin päivä on vakiintunut kaikkien Suomea koskeneiden sotien uhrien muistopäiväksi.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri tuo uutta ilmettä Keskustaan. Katri haluaa pitää koko maan elinvoimaisena."