10.5.2020

Hyvää äitienpäivää!

Tänään vietetään äitienpäivää. Se on useimmille meistä hyvin rakas ja tunnepitoinen päivä. Äidit ja mummot, heidän työnsä ja rakkautensa, on silloin juhlintamme kohteena. Kukkia ja lahjoja annetaan, kakkukahveja juodaan. Poismenneiden äitien haudoille lasketaan ruusuja.

Tänä äitienpäivänä monet perheet eivät pääse kokoontumaan yhteen, monet mummot joutuvat viettämään päivänsä yksin koronaepidemian takia. Toimet on tehty ikäihmisten suojelemiseksi, mutta tiedän, että se tuntuu vaikealta. Toivon, että puhelinsoittojen lisäksi erilaiset videopuhelut ja muut nykyajan yhteydenpitomuodot saavuttaisivat myös mahdollisimman paljon senioreistamme. Yhteiskuntana saamme olla suuresti kiitollisia äitien tekemästä kasvatustyöstä. Omat lämpimät ajatukseni ovat tänään äitini ja isoäitieni luona, joilta olen saanut hyvät eväät elämään.

Olen joskus sanonut, että Keskustan entinen varapuheenjohtaja, opetusneuvos Kerttu Saalasti on poliittinen esikuvani. Moni ei tiedä kuitenkaan sitä, että vaikka Kerttu oli kova poliitikko, niin hänessä oli myös herkkä, taiteellinen puoli. Hän kirjoitti runoja ja maalasi tauluja. Julkaisen tässä Kertun aikanaan äitien kunniaksi Keskustanaisten Avain-lehteen kirjoittaman runon.
--

Niin monen kirkkaan kyyneleen
Yli poskenne tiedän vierreen
Kun kaikkenne meille uhraten
Te kannoitte arjen helteen.

Se kyynelvirta kuin siunaus
on vuotanut elomme teille
Oi palkitse Suuri Rakkaus
Mitä äitinä annoitte meille.

Koronan vaikutukset osuvat etenkin nuoriin vastavalmistuneisiin

4.8.2020

Koronan vaikutuksista tulee koko ajan uutta tietoa. Jo nyt tiedetään, että taloudellisesti isku tulee osumaan etenkin nuoriin vastavalmistuneisiin. Riittävästi työpaikkoja ei ole yksinkertaisesti tarjolla.

Koronalomautukset ovat osuneet etenkin palvelualaan: hotelleihin, ravintoloihin ja kauppaan.

Lue lisää
Yli 60 paikkakuntaa ympäri Suomen

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt yhteensä yli 60 paikkakunnalla.

Monissa toritapahtumissa on ollut innostunut ja voimaannuttava tunnelma. Keskustan kenttä on heräämässä.

Tämän hengen tarvitsemme kaikkiin kuntiin. Se on avain hyvään vaalitulokseen.

Lue lisää
Olen valmis kiertämään jokaisen keskustakunnan

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt sen merkeissä yhteensä yli 60 paikkakunnalla. Kiertue jatkuu tänään Kainuussa ja huomenna torstaina Pohjois-Pohjanmaalla. 

Jokaisella paikkakunnalla on ollut mukavasti väkeä paikalla. Monet ovat olleet iloisia, että raskaan koronakevään jälkeen on ollut jälleen mahdollista kokoontua Keskustan teltoille. Olen saanut paljon palautetta ja käynyt runsaasti keskusteluja tilaisuuksiin tulleiden ihmisten kanssa.

Lue lisää
Oulun puoluekokous käsittelee laajasti EU:n tulevaa talouspolitiikkaa  

28.7.2020

EU:n elpymisrahasto avaa tarpeen laajalle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Jos tätä ei käydä, tulemme antaneeksi väärän viestin EU:n tulevalle suunnalle.
 

Lue lisää
Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lähellä olevan peruskoulun merkitystä vahvasti esille

27.7.2020

Korona-kevään kouluponnistus on ollut monelle melkoinen suoritus. Opettajat ja perheet ovat venyneet valtavan pitkälle.

Toivon, että meidän ei tarvitse näin äärimmäistä keinoa enää ottaa käyttöön.

Uutta tietoa tulee hiljalleen etäkouluajasta. Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lähellä olevan peruskoulun merkitystä vahvasti esille.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Puhe jossa Katri ilmoittautui puheenjohtajakisaan, oli vankkaa asiaa sekä myös tunnetta. Se sai minussa aja- tuksen heräämään, siksi minä tuen Katria Keskustan uu- deksi puheenjohtajaksi. Katri on paras valinta, keskusta liikkeen nostamisessa puolueitten kärki kastiin."