22.4.2020

Hallitus on päättänyt tänään uusista toimista koronaepidemian hillitsemiseksi ja sillan rakentamiseksi tulevaan

Vaara ei ole ohi ja pahin tautihuippu on vielä edessä. Epidemian leviäminen on saatu kuitenkin tasaantumaan. Tehdyt rajoitteet näyttävät toimivan. Ihmisten väliset kontaktit on saatu minimiin. Tästä kuuluu suuri kiitos kaikille suomalaisille

Hallitus on päättänyt tänään uusista toimista koronaepidemian hillitsemiseksi ja sillan rakentamiseksi tulevaan.

Vaara ei ole ohi ja pahin tautihuippu on vielä edessä. Epidemian leviäminen on saatu kuitenkin tasaantumaan. Tehdyt rajoitteet näyttävät toimivan. Ihmisten väliset kontaktit on saatu minimiin. Tästä kuuluu suuri kiitos kaikille suomalaisille.

Ihmisten kohtaamisten väheneminen on hidastunut tartuntoja ja vähentänyt hoitoon joutuvien potilaiden määrää. Kaikkein hauraammassa asemassa olevia ikäihmisiä ja monisairaita on onnistuttu suojaamaan.

Tehdyillä toimilla on ostettu aikaa. Epidemian hidastumisen kääntöpuolena on, että sen kesto pitenee. Tämän vuoksi on välttämätöntä lähteä rakentamaan ulospääsyä kriisistä ja siltaa kohti normaaleja aikoja.

Tämänhetkisen, parhaan saatavilla olevan tiedon valossa nykyisten rajoitteiden kiristämiselle ei ole tarvetta. Meidän on aloitettava keskustelu siitä, miten rajoitteita voidaan alkaa asteittain purkamaan vaarantamatta ihmisten terveyttä ja hoitoon pääsyä.

Koronakriisistä ulospääseminen edellyttää mahdollisimman laajaa testausta, tautiketjujen jäljittämistä ja taudinkantajien mahdollisimman tehokasta eristämistä. Valtiovarainministerinä voin vakuuttaa, etteivät tarvittavat toimet jää rahoituksesta kiinni.

Yleisötilaisuudet ovat olleet merkittävä tartuntojen lähde. Siksi on syytä jatkaa isojen tapahtumien ja kokoontumisten rajoittamista. Hallitus suosittaa kaikkien kesätapahtumien perumista ainakin heinä-kuun loppuun asti.

Epidemian kestäessä on edelleen tärkeää turvata ihmisten työpaikat ja toimeentulo. Yritystuet on saatava kohdentumaan paremmin koronakriisistä kärsiville yrityksille. Valmistelen uutena keinona myös alkuvuoden aikana maksettujen arvonlisäverojen ”takaisinlainausta” yrityksille.

Hallitus keskusteli myös koulujen avaamisesta. Kysymys on sekä terveydestä että lasten hyvinvoinnista. Valmistelu jatkuu mutta joka tapauksessa on välttämätöntä, että kaikki lapset kohdataan ennen kouluvuoden päättymistä. Pidän tärkeänä, että rajoitusten hyödyt ja haitat lasten kannalta arvioidaan osana exit-strategian täsmentämistä.

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Itälappilaisena tiedän, mikä merkitys Venäjän kaupalla ja matkailulla on Suomelle. Katrilla on vahva osaaminen Venäjän suhteista ja osaa pitää samalla tiukasti kiinni kansallisista eduistamme."