23.4.2020

Etenkin ikäihmisille tämä korona-aika on ollut vaikea

Vaikka mikään ikäluokka ei ole taudilta turvassa, on korona lähtökohtaisesti paljon kohtalokkaampi vanhemmalle väestölle. Suojellaksemme heitä olemme joutuneet tekemään kovia päätöksiä ikäihmisten eristämisestä. Tällä on haluttu suojella näitä ihmisiä, jotka rakentaneet tämän maan meille hyväksi

Etenkin ikäihmisille tämä korona-aika on ollut vaikea. Vaikka mikään ikäluokka ei ole taudilta turvassa, on korona lähtökohtaisesti paljon kohtalokkaampi vanhemmalle väestölle. Suojellaksemme heitä olemme joutuneet tekemään kovia päätöksiä ikäihmisten eristämisestä. Tällä on haluttu suojella näitä ihmisiä, jotka rakentaneet tämän maan meille hyväksi.

Ymmärrän, että kuluneet viikot ovat olleet henkisesti kuormittavia. Moni vanhus on kokenut karanteeniajan rangaistuksena. Etenkin yksinäisille vanhuksille ja laitoshoidossa oleville aika on ollut rankkaa. Vanhuksiin kohdistuvilla rajoituksilla on ollut kovia vaikutuksia myös nuorempien ihmisten arkeen. Palvelutaloissa ja hoivakodeissa asuvia läheisiä ei voi nyt käydä tapaamassa. Myös matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet siihen, etteivät kauempana asuvat omaiset ole päässeet auttamaan mummojen ja pappojen arkea.

Itsekään en ole voinut nyt tavata eräitä iäkkäitä omaisiani. Ajatukseni ovat usein heidän luonaan. Me voimme kuitenkin pitää yhteyksiä vanhuksiin eri tavoin. Monet ikäihmiset ovat opetelleet nyt myös videopuheluiden käyttöä sekä esimerkiksi seuranneet omien yhteisöjensä lähetyksiä Internetin ja sosiaalisen median välityksellä. On ilahduttavaa kuulla, miten monella paikkakunnalla on järjestetty vapaaehtoista auttamista, kauppakassien kuljettamisesta pihatöiden tekemiseen. Läheisistä ja naapureista pidetään huolta. Suomalaisuuden parhaat piirteet nousevat esiin.

Suomenmaan pääkirjoituksessa oli käsitelty tätä samaa aihetta. Siinä muistutetaan mm. siitä, että säiden lämmitessä ikäihmisiä voidaan tavata ulkosalla vaikkapa termoskahvien merkeissä – kunhan vain muistetaan turvavälit!

Kirjoituksen linkki: https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6%2F3%2F600837%2Ff4c5ae4958&fbclid=IwAR2PmQrA8Y2gvDbF4iO_PB2dwdZwdkyQPs-u8TCq_XN0TwyohujXvJDSVyg

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katrin positiivisuus ja tekemisen meininki on tarttuvaa. Katrin rehellisyys ja reiluus iskee pohjalaiseen sydämeen."