24.2.2023

Emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta Ukrainaan on tänään kulunut vuosi.

Miten nopeasti aika meneekään - ja miten loputtoman pitkältä se varmasti Ukrainassa on samalla tuntunut.

Ukrainalaisten puolustustaistelu kotimaansa koskemattomuudesta ansaitsee kaiken kunnioituksemme. Kansakunta taistelee olemassaolostaan ja on tehnyt sen tavalla, johon moni ei uskonut.

Sodan kauhut ovat uutisissamme joka päivä ja valitettavasti niihin myös turtuu. Silti emme saa unohtaa, mitä Ukrainassa tapahtuu. Länsimaiden täytyy jatkaa sotilaallista tukea ja meidän jokaisen omalta osaltamme auttaa Ukrainan pakolaisia ja kansainvälisiä avustusjärjestöjä avun tarjoamisessa Ukrainaan.

Loputtoman surullista ja lohdutonta on lukea niistä lukemattomista siviiliuhreista, joiden elämän sota kauhistuttavalla ja raa'alla tavalla on päättänyt.

Kunpa Venäjä voisi joskus kansakuntana käsitellä väkivaltaisen ja brutaalin historiansa ja muuttaa toimintatapaansa.

Niin kauan kuin he eivät sitä tee, joutuvat Venäjän naapurit elämään alituisen aggression pelossa. Viisautta on tähän myös kaikin keinoin varautua.

Tänään hiljennymme Ukrainan sodan uhrien muistolle. 

Katrista matkan varrella sanottua

"Olen tuntenut Katri Kulmunin pian kymmenen vuoden ajan. Olin vaalikaudella 2015-19 yhtä aikaa Katrin kanssa eduskunnassa, saman vaalipiirin kansanedustajina. Katriin saa oi luottaa, että hänen kanssaan sovitut asiat pitivät. Luottamus on kaiken poliittisen yhteistyön perusta. Jos toiseen ei voi luottaa, niin hankala on mitään merkityksellistä tehdä. Katri edustaa vahvojen alueiden Suomeen perustuvaa yhteiskunnallista ajattelua. Sitä Keskustassa nyt tarvitaan."