26.4.2020

Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Tänään meidät on saavuttanut suruviesti. Suomalainen valtiomies, pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja Keskusta-vaikuttaja Kauko Juhantalo on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Kauko olisi täyttänyt ensi tiistaina 78 vuotta. Hän menehtyi nopeasti edenneen syövän seurauksena. Haluan välittää osanottoni läheisten suruun.

Kauko Juhantalon ura oli monivaiheinen sisältäen nousuja ja laskuja. Hän tuli mukaan yhteisten asioiden hoitoon jo nuorena, joten vaikuttajaura kesti yli puoli vuosisataa. Suunnilleen viisikymmentä vuotta sitten hän jo toimi Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana uransa alkutaipaleella. Oman kotiseutunsa olojen asiantuntijana ja tinkimättömänä puolustajana hän saavutti kerta toisensa jälkeen äänestäjäkuntansa luottamuksen.

Eduskuntaan hänet valittiin seitsemän kertaa. Kauko oli lannistumaton taistelija. Viime keväänä Kauko jäi omasta tahdostaan pois eduskunnasta, mutta jatkoi edelleen paikallispolitiikassa toimien muun muassa kotikaupunkinsa Kankaanpään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Ehdin toimia yhtä aikaa samassa eduskuntaryhmässä yhden kauden, eli hänen viimeisen eduskuntakautensa, vuodet 2015 - 2019. Viime vaalikaudella Kauko oli ryhmämme vanhin edustaja minun ollessa nuorin.

Opin Kaukolta paljon elämänviisautta ja säin tärkeitä evästyksiä kansanedustajan työhön. Olen syvästi kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus tutustua häneen. Vielä viime syksynä olimme tekemisissä, kun Kauko tuki kampanjaani Keskustan puheenjohtajaksi.

Minuun teki lähtemättömän vaikutuksen, millä palolla Kauko ajoi kotimaakuntansa Satakunnan asiaa ja välitti yhteisestä kansanliikkeestämme Keskustasta. Syvällä kiitoksella ja kaipauksessa muistan yhteistyötämme.

Lepää rauhassa, Kake!