21.2.2015

Maan mainiot Sodankylän koparakeittojuhlat

Koparakeittojuhlilla Sodankylässä. 

Byrokratia oli sen verran koparankeittoa hidastanut, että koparoita ei tänä vuonna valitettavasti ollut tarjolla, mutta poronkäristys oli aivan erinomaista. 

Toivottavasti ensi vuonna päästään taas syömään perinneherkkua.

Koparakeittojuhlilla Sodankylässä.

Byrokratia oli sen verran koparankeittoa hidastanut, että koparoita ei tänä vuonna valitettavasti ollut tarjolla, mutta poronkäristys oli erinomaista. Toivottavasti ensi vuonna päästään taas syömään perinneherkkua.

Juhlapuheen pitänyt puoluesihteeri Laaninen tosin jaksoi muistuttaa, että ainoa oikea gallup tulee 19.4. ja hyvä niin. Laanisen puhe käsitteli pitkälti Suomen eri aluiden eriarvoisuutta: terveyseroja ja työttömyyttä. Tulevissa vaaleissa on pitkälti kyse siitä, minkälaisten arvojen varassa Suomea uudistetaan. 

Koparakeittojuhla keräsi yli 100 keskustalaista saman katon alle tätä pohtimaan. Koko maan tasapuoliselle kehittämiselle on oma paikkansa.

Tämä näkyy myös siinä, että kaiken kaikkiaan kampanjointi on näissä vaaleissa kyllä huomattavasti helpompaa keskustalaisena kuin neljä vuotta sitten. Puolueen noste on jokseenkin erilainen ja sanoma tuntuu saavan aiempaa enemmän tarttumapintaa.