25.7.2019

Sirkka-Liisa Anttila Keskustan puoluekokousedustajille: Katri puheenjohtajaksi

Keskusta on historiansa yhdessä vaikeimmista haasteista. Tästä uuteen nousuun lähteminen vaatii tulevaisuuden toivon näköalan luomista vahvasti omaan aatteemme ja arvojemme pohjalta.

 

Kannatan Katrin valintaa, koska hän on vahvatahtoinen, päättäväinen mutta samalla yhteistyökykyinen johtaja. Hän on jalat maassa oleva asioihin perehtyvä ja osaava. 

Keskusta on historiansa yhdessä vaikeimmista haasteista. Tästä uuteen nousuun lähteminen vaatii tulevaisuuden toivon näköalan luomista vahvasti omaan aatteemme ja arvojemme pohjalta.

Kuunnelkaa nuoria sanoi edesmennyt valtioneuvos Johannes Virolainen. Nuorissa on puolueen tulevaisuus. Nyt tarvitaan uusia raikkaita ajatuksia ja uusia tuoreita ihmisiä. Puolueen menestys on tänään aikaisempaa paljon enemmän puheenjohtajan persoonan ja osaamisen varassa. Katri täyttää nämä odotuksemme.

Kannatan Katrin valintaa, koska hän on vahvatahtoinen, päättäväinen mutta samalla yhteistyökykyinen johtaja. Hän on jalat maassa oleva asioihin perehtyvä ja osaava. Hän puhuu viittä kieltä, venäjä mukaan lukien. Kielitaito on puheenjohtajan tärkeimpiä työvälineitä EU-maailmassa.

Olen toiminut Katrin kanssa niin edus- kuntaryhmässä kuin suuressa valiokunnassa, siksi tiedän mistä kirjoitan. Katri tietää kokemuksesta miten tärkeää on eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja puoluevaltuuston luottamus harjoitetulle hallituspolitiikalle. Se luottamus puheenjohtajan on ansaittava joka päivä. Hän rakentaa puolueen tulevaisuutta vahvasti aatteemme ja arvojemme pohjalta pitäen esillä Keskustaa kansanliikkeenä. Sen kansanliikkeen menestyksen eteen teemme kaikki jatkossa töitä yhtä jalkaa.

Katri hoiti johtamansa ensimmäisen EU:n ministerineuvoston kokouksen todella upeasti. Katselin sen ylpeänä ja kyyneleet ilosta silmissäni. Katsokaa muutkin. Suosittelen!

Sirkka-Liisa Anttila

entinen kansanedustaja, EU-parlamentin jäsen, ministeri ja Keskustanaisten pj.