3.3.2023

Sie päätät, jatkuuko työ!

Työhuoneen ovi on nyt suljettu ja kuukauden kuluttua tiedämme, saanko sen jälleen avata.

On ollut suuri kunnia edustaa Lapin ihmisiä ja maakuntaa valtiopäivillä.

Lappihan on valtavan monipuolinen. On Suomen suurimpia suojelualueita, koskematonta erämaata ja kansallispuistoja.

Työtäkin tarvitaan ja maakuntamme elää niin teollisuudesta, matkailusta, maa- ja metsätaloudesta, poroista kuin kaupastakin. Elinkeinot eivät voi olla päällekkäin, mutta rinnakkain.

Seuraavan eduskunnan keskeisimpiä tehtäviä on talouden tasapainottaminen.

Kansanedustajat ajavat Suomen edun lisäksi vaalipiirinsä asioita.

Lapissa valtatie 4 Simon ja Oulun välillä tulee risteyksiä myöden parhaillaan kuntoon. Raide Ruotsiin sähköistetään ja Ajoksen satamaa syvätään. Seuraavalla vaalikaudella on saatava uusia isoja hankkeita liikkeelle, joista esimerkiksi Kolarin raide vaatii sähköistämistä sekä Käsivarren tie kunnostamista ja monet Itä-Lapin tärkeä hankkeet eteenpäin viemistä.

Tällä viikolla eduskunta hyväksyi Lapin ja Etelä-Savon maakunille lainsäädännön ylläpitää kahta ympärivuorokauden päivystävää keskussairaalaa ja tähän myös rahoituksen. Lain maaliin vieminen vaati lähes kaksi vaalikautta, mutta uskallanpa sanoa, että ilman Savonlinnasta ja Kemi-Torniosta valittuja edustajia ja laajaa yhteistyötä ei olisi asia edennyt.

Olen kokenut politiikassa nousuja ja laskuja. En siis hetkahda aivan vähästä. Kaikki eletty ja koettu on koulinut minusta entistäkin sinnikkäämmän ja sitkeämmän Lapin edun ajajan.

Sie päätät, jatkuuko työ!