18.3.2015

Rovaniemen kevätmarkkinoilla: Mitä Rovaniemi minulle merkitsee?

Kevätmarkkinoilla kampanjoidessani sain hyvän kysymyksen: mitä Rovaniemi sinulle merkisee? Olen Rovaniemellä asunut kolmaksen tähän astisesta eliniästäni, joten kysymykseen oli aika helppo vastata.

Mitä Rovaniemi merkitsee Sinulle?

Rovaniemellä on minulle monta merkitystä. Se on kaupunki, jossa olen viettänyt varhaislapsuuteni, suorittanut opintoni ja tehnyt työtä. Maakunnallisena vaikuttajana Rovaniemi on minulle nyt kaupunki, jossa käyn monenlaisissa kokouksissa ja neuvotteluissa sekä usein myös tapaamassa rovaniemeläisiä ystäviä. Maakunnan pääkaupungin toimintojen kehittymisellä on suuri merkitys koko maakunnan kehitykselle.

Olen syntynyt Torniossa ja sukujuureni ovat Kyläjoella, entisen Alatornion kunnan alueella. Kun äitini lähti opiskelemaan 1990-luvun alussa Rovaniemelle Lapin yliopistoon valmistuakseen käsityönopettajaksi, niin minä tietenkin tulin mukaan. Tietenkin kävimme paljon Torniossa, mutta kun isä ei töiden vuoksi voinut muuttaa Rovaniemelle, niin perheemme asui monta vuotta kahdella eri paikkakunnalla.

Muistan vieläkin asuntomme Ounasvaaralla DAS:in perheasunnoissa. Silloin alue ei ollut niin paljon rakennettu kuin nykyään ja porojakin näkyi joskus parvekkeelta.

Olin pienenä monta vuotta kunnallisessa päivähoidossa Rovaniemellä. Ensin minulle esitettiin päivähoitopaikkaa jostakin kauempaa, mutta lopulta se järjestyi niin, että äitini sai minut päiväkotiin Viirinkankaan seudulle. Siellähän on myös yliopisto, jossa äitini opiskeli. Siinä päiväkodissa ei ollut kuitenkaan juuri minun ikäisteni ryhmää ja jouduin isompien lasten porukkaan.

Kun ylioppilaskirjoitukset olivat ohi, pohdin tulevaisuuttani. Valtiotieteellinen Helsingin yliopistossa oli yksi vaihtoehto. Kävin abipäivillä Rovaniemellä ja Oulussa yliopistoissa. Se, että päädyin Rovaniemelle Lapin yliopistoon, oli kyllä rovaniemeläisten markkinointivoitto. Lapin yliopiston esittely oli erittäin hyvin ja ammattimaisesti toteutettu. Ihastuin heti yliopiston ilmapiiriin. Sen innoittamana hain ja tulin myös valituksi Lapin yliopistoon, yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan lukemaan kansainvälisiä suhteita.

Rovaniemeläisten kyllä kannattaa panostaa oppilaitostensa ja tietysti koko kaupunkinsa markkinointiin. Siellä on paljon mahdollisuuksia ja vetovoimatekijöitä, ja minä olen elävä esimerkki siitä, että markkinointi toimii!

Mielipide: Terveysasema joka kunnassa ja kaksi keskussairaalaa 

24.6.2021

Lapin Kansan toimittaja Armi Auvinen kirjoitti uutisanalyysissaan 22.06. Lapin maakunnan kahdesta keskussairaalasta. Lapin maakuntalehdeltä voisi toivoa ja olettaa maakunnallista näkemystä.

 

Länsi-Pohjan keskussairaala on aivan yhtä paljon Lapin maakuntaa kuin Lapin keskussairaala tai Muonion ja Ivalon terveyskeskukset, jotka toimittaja jostain syystä asetti vastakkain nimenomaan Kemin keskussairaalan kanssa. 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Lapin Kansassa 24.6.2021 

Lue lisää
Vaalilehti: Äänestä Vahvan tornion puolesta

13.6.2021

Tervetuloa tutustumaan vaalilehteeni!

Äänestä vahvan Tornion puolesta

Rajakaupunki on rikkautta

Toimivat peruspalvelut

Hyvät yhteydet

 

Olen ehdolla kuntavaaleissa numerolla 74.

 

Ennakkoäänestys 26.5.-8.6.2021
Varsinainen vaalipäivä 13.6.2021

Lue lisää
Kuntavaaliteemani

12.6.2021

Rajakaupunki on rikkautta, toimivat peruspalvelut ja hyvät yhteydet. Lue lisää ajatuksistani!

Lue lisää
Kolumni: Koronaväsymys painaa

11.3.2021

Tällä viikolla tuli jälleen voimaan kolmen viikon poikkeukselliset rajoitustoimet. Suomi on vuoden jälkeen ajautunut taas poikkeusoloihin ja ravintolat on laitettu kiinni elinkeinovapautta rajoittamalla. Se on ollut vaikeaa, mutta välttämätöntä. 

 

Myös Lapin ravintolat menivät kiinni, vaikka jokaisessa kunnassa ei olekaan yhtä huono tilanne koronan kanssa. Lapin koronavirustartunnat ovat pysyneet nyt hyvin hallinnassa. Etenkin Länsi-Lapin tilanteeseen eniten lienee vaikuttanut Ruotsin tiukentunut rajakontrolli. Ruotsiin ei pääse ilman koronatodistusta ja Suomeen tultaessa ohjataan testiin.


Kirjoitus on julkaistu alunperin Meän Torniolaaksossa 10.3.2021.

Lue lisää
Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on avarakatseinen, erilaisista ihmisistä ja asioista kiinnostunut politiikko. Arvostan hänen osaamisen ja kiinnostuksen monipuolisuutta: kokemusta kunta- ja aluepolitiikasta, kielitaitoa sekä ymmärrystä kansainvälisestä politiikasta."