24.8.2019

Oma ympäristöystävällinen ruoka on äärettömän arvokas asia.

Amazonin sademetsien tuhot. Järkytyksen jälkeen tulee mieleen: oma ympäristöystävällinen ruoka on äärettömän arvokas asia. 

 

Haluan, että Suomessa ruoka tuotetaan jatkossakin perheviljelmien pohjalta, ympäristöllisesti kestävästi ja hajautettuna. 

 

Perheet huolehtivat paitsi itse tilasta, myös ympäristöstään - ja maaseudun elinvoimasta. 

Sillä miten meidän ruoka tuotetaan, on aivan valtaisa merkitys. 

Amazonin sademetsien tuhot. Järkytyksen jälkeen tulee mieleen: oma ympäristöystävällinen ruoka on äärettömän arvokas asia. 

Sillä miten meidän ruoka tuotetaan, on aivan valtaisa merkitys. 

Brasilia on yksi maailman suurimmista naudanlihan viejiä. Sademetsää on tuhottu valtavat määrät laidunmaan tarpeisiin. 

Aasiassa puolestaan monin paikoin eläinten olosuhteet ovat luokattoman huonot. Hintaa painetaa keinotekoisesti alas aiheuttamalla eläimille kärsimystä. Samoin työntekijöiden olosuhteet ja palkat ovat kestämättömällä tasolla.

Yhdysvalloissa on menty suuntaan, jossa hormoneilla ja geenimanipulaatiolla nostetaan lihan määrää epäluonnolliselle tasolle. Tuotantolaitokset muistuttavat tehtaita. Puhutaan 10 000 lehmän navetoissa ja 100 000 sian sikaloista.

Haluan, että Suomessa ruoka tuotetaan jatkossakin perheviljelmien pohjalta, ympäristöllisesti kestävästi ja hajautettuna. 

Perheet huolehtivat paitsi itse tilasta, myös ympäristöstään - ja maaseudun elinvoimasta. 

Lopputuloksena omaa ympäristöystävällistä, hyvää ja puhdasta ruokaa. 

Maataloutta syyllistävät tai epäarvostavat puheet kertovat enemmän niiden esittäjästä kuin mistään muusta. Annetaan suomalaiselle ruoalle ja sen tuottajalle se arvo mikä heille kuuluu. Kiitos teille!

Parannettavaa löytyy toki aina. Yksi tärkeä juttu olisi valkuaisen omavaraisuuden nostaminen! 

PS.
Täysi tuki ministerikollega Lintilän avaukselle selvittää pikaisesti mahdollisuus kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonti Amazonin metsäpalojen takia.

Samoin tuki Lepän vetoomukseen kaupalle ja ravintoloille laittaa brasilialainen liha boikottiin.

Kuntavaaliteemani

5.3.2021

Rajakaupunki on rikkautta, toimivat peruspalvelut ja hyvät yhteydet. Lue lisää ajatuksistani!

Lue lisää
Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Valoisa, asioista selvää ottava ja tulevaisuuteen uskova Katrimme."