19.4.2024

Näissä vaaleissa kannattaa antaa ääni tarkoin - havaintoja Lappeenrannan EU-paneelista

EU-politiikassa on pitkään ollut konsensus, mutta nyt näyttää tulevan eroja. Vihreät ja sosialidemokraatit ovat avoimesti liputtaneet EU:n omia veroja ja niillä kerättävien verojen käyttöä yhteisiin EU-tason projekteihin. En eikä Keskusta kannata tällaista linjaa.

EU-politiikassa on pitkään ollut konsensus, mutta nyt näyttää tulevan eroja. Vihreät ja sosialidemkraatit ovat avoimesti liputtaneet EU:n omia veroja ja niillä kerättävien verojen käyttöä yhteisiin EU-tason projekteihin.

On esitetty yhteistä uutta rahastoa, joka olisi kokoluokassaan mittakaava, joka rahoitettavissa vain uusilla EU-veroilla tai RRF:n kaltaisella yhteisellä velanotolla.

En eikä Keskusta kannata tällaista linjaa.

Asia on hyvin debatoitu Euroopantasollakin ja sinänsä on yllättävää, että Suomenkaltaisesta pohjoisesta maasta otetaan tämänkaltaista linjaa. Siinä samaistutaan pikemminkin heikon julkisen talouden Etelä-Euroopan maihin kuin pohjois-euroopan paremmin hoitaneiden maiden joukkoon.

Suomen tulee laittaa oma talous kuntoon ja ryhmittyä toimivia sisämarkkinoita ja tiukka taloutta edustavien maiden joukkoon (Hollanti, Tanska ja Ruotsi mm.). Puolueet vasemmalla ajattelevat eri tavalla, näissä vaaleissa linjaeroja löytyy, äänestäjän kannattaa tarkkaan miettiä mitä linjaa haluaa.

Ps. olipa muuten kiva yllätys, kun olin saanut Lappeenrantaan asti aivan oman kannustinjoukon. Aivan upeaa & kiitos!