8.3.2019

Miksi Keskusta ajoi sote-uudistusta?

Hetki sitten on tiedotettu, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus sote ei tule valmiiksi tällä vaalikaudella. Tämän seurauksena hallitus eroaa.

Hetki sitten on tiedotettu, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus sote ei tule valmiiksi tällä vaalikaudella. Tämän seurauksena hallitus eroaa.

Sote-uudistusta on yritetty tehdä vähintään neljä vaalikautta. Keskustan malli kotikunta-maakuntamallista, joka turvaa yhdenvertaiset palvelut ympäri Suomen ja palvelut ennen kaikkea ihmisten lähellä on edelleen toteuttamiskelpoinen.

Hallituksen suurin uudistus kaatui valinnanvapauteen. Se on lakipaketissa liian laaja ja aikataulu on liian tiukka. Soteuudistus on mahdollista toteuttaa ilman valinnanvapautta, jolloin myös parlamentaarinen enemmistö uudistukselle on mahdollista saada.

Keskusta on tehnyt kaikkensa tämän uudistuksen eteen. Uskomme kansanvaltaan palveluiden toteuttamisessa. Uudistuksen tärkein kysymys, miten saamme kurottua terveyseroja ja luotua yhdenvertaiset palvelut lähelle ihmisiä, on edelleen se kaikista tärkein asia.

On surullista, että lainsäädännön nyt kaatuessa emme edelleenkään pääse näihin palveluiden kehittämiseen käsiksi. Se on kaikista tärkein kysymys ja sellaista lainsäädäntöä Keskusta tukee, mihin tahansa asemaan kansanvalta tämän liikkeen osoittaakin.

Puolueen puheenjohtaja Juha on monesti todennut, että se on tulos tai ulos. Talouden osalta olemme onnistuneet ja tehneet parempaakin tulosta kuin odotettiin, mutta tämä suurin uudistus ei onnistu. On suoraselkäistä tämä rehdisti todeta ja hallituksen erota.

Seuraavat viikot Suomessa on toimitusministeriö ja 14.4. kansa päättää, kuka ottaa uudistuksesta vetovastuun. Tarve hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi ei ole kadonnut minnekään. Uudistus tarvitaan.

Olen valmis kiertämään jokaisen keskustakunnan

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt sen merkeissä yhteensä yli 60 paikkakunnalla. Kiertue jatkuu tänään Kainuussa ja huomenna torstaina Pohjois-Pohjanmaalla. 

Jokaisella paikkakunnalla on ollut mukavasti väkeä paikalla. Monet ovat olleet iloisia, että raskaan koronakevään jälkeen on ollut jälleen mahdollista kokoontua Keskustan teltoille. Olen saanut paljon palautetta ja käynyt runsaasti keskusteluja tilaisuuksiin tulleiden ihmisten kanssa.

Lue lisää
Oulun puoluekokous käsittelee laajasti EU:n tulevaa talouspolitiikkaa  

28.7.2020

EU:n elpymisrahasto avaa tarpeen laajalle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Jos tätä ei käydä, tulemme antaneeksi väärän viestin EU:n tulevalle suunnalle.
 

Lue lisää
Vihreä apilalippu korkealle, kuntavaalit odottavat!

13.6.2020

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin puhe puoluevaltuustossa Helsingissä 13.6.2020.

 

Koko maan kehittäminen on asia, joka erottaa Keskustaa ratkaisevalla tavalla muista puolueista. Toki Keskusta on kokonaisuus. Alueellisuuteen yhdistyy sosiaalireformistinen linja, joka tukee vahvaa perusturvaa ja , jokaisen mahdollisuuksia. Köyhän asiaa on elinikäinen oppiminen. 

Ja kun tähän yhdistää vielä vihreyden, on keskustan kolmio valmis. 

Lue lisää
Keskustan puoluekokous valitsee puheenjohtajan - olen käytettävissä

6.6.2020

Haluan jatkossakin Keskustan puheenjohtajana edistää koko Suomen tasapainoista kehittämistä. Myös tulevassa sote-ratkaisussa keskustalainen palveluja asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta puolustava linja täytyy saada vahvasti näkymään. Ihmisläheinen, keskustalainen vaihtoehto eheyttää ja kiinteyttä suomalaista yhteiskuntaa. Mutta meidän oma järjestöväkemme tarvitaan täysipainoisesti mukaan tähän työhön.

Lue lisää
Koko Suomi liikkeelle

2.6.2020

Tähän asti talouspolitiikan ensisijaisena tavoitteena on ollut akuuttiin kriisin vastaaminen sekä ihmisten ja yritysten kannatteleminen yli pahimman. Nyt Suomen avautuessa haluamme tukea yhteiskunnan ja talouden elpymistä, vahvistaa luottamusta tulevaan.

Hallituksen tänään sopimassa yhteensä 5,5 miljardin euron elvytyslisätalousarviossa on kysymys siitä, että koko Suomi laitetaan jälleen liikkeelle. Tuemme Suomen palaamista takaisin kasvun tielle ja teemme valintoja, jotka tukevat maamme jälleenrakentamista koronan jälkeisessä ajassa.
 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri on osaava ja esiintymiskykyinen sekä erittäin pätevä ja kielitaitoinen. Hänen raikkaudellaan saamme puolueellemme uuden rakentavan alun."