28.2.2015

Maria Kaisa Aula vauhditti Katrin kampanjaa Tervolassa

Muistan omasta lapsuudestaani kun Maria Kaisa piti ikäisenäni vuoden -91 vaaleissa tupaillan vanhempieni luona.

Olin silloin neljävuotias, mutta tuo vaalea nainen ja ilta jäi mieleen. Tupailta kannatti pitää, sillä Aula pääsi vaaleissa läpi.

Tervolalaislähtöinen Maria Kaisa Aula vauhditti kampanjaani Tervolan Nuorisoseuralla.

Yhteiskunnallisten asioiden pohtimisen lomassa muistelin omasta lapsuudestaan kohtaamistaan Aulan kanssa. Muistan kun Maria Kaisa piti ikäisenäni vuoden -91 vaaleissa tupaillan vanhempieni luona. Olin silloin neljävuotias, mutta tuo vaalea nainen ja ilta jäi mieleen. Tupailta kannatti pitää, sillä Aula pääsi vaaleissa läpi.

Tervolan tilaisuudessa puhutti etenkin hallituksen suurhankkeet, kuntarakenneuudistus ja terveydenhuoltouudistus. Suurhankkeissa näkyy sanelu ylhäältä alas. Tähän hankkeet myös kaatuivat. Kansanvalta toimi siinä mielessä, että maakunnista lähtenyt kova vastustus sai hallituksen perääntymään.

Etenkin kuntauudistus oli poliittisesti päätetty ja alan asiantuntijat sivuutettiin. Ajatuksena oli saada säästöjä aikaiseksi keskittämällä palvelut suurempiin keskuksiin ja karsimalla niitä maaseudulta.

Koulu- ja terveydenhuoltopalveluja tarvitaan kuitenkin koko maassa, mikäli Suomessa halutaan luonnonvaroja jatkossakin hyödyntää. Tämä on syy minkä takia olen politiikkaan alun perin lähtenytkin.

Myös koulutus puhututti. Pieniä kuntia uhkaa lukioverkon karsiminen. Tällä toisi painetta myös yläkoulujen lopettamiseen, koska yhä useammin samat opettajat toimivat sekä lukiossa että yläkoulussa. Tätä ei ole vielä Helsingissä ymmärretty. On päivän selvää, että tämän kierteen haluamme kaikin voimin torjua.