4.7.2014

Kittilän markkinoilla

Vuosittain kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen on perinteiset Kittilän markkinat.

Kittilään minut pyysi aatteen ihminen Pirkko Jauhojärvi. Olimme vuoden 2011 eduskuntavaaleissa molemmat ehdolla, jolloin tutustuimme ja ystävystyimme. Pirkko on aina ollut minulle äärimmäisen kannustava ja tukenut, mihin ikinä olenkin ehdolla ollut. Kittilässä porinaa herätti tietenkin Levin hissiyhtiön ja kunnan väliset epäselvyydet. Toivottavasti asiat ratkeavat parhain päin, koska episodi ei palvele varmasti ketään.

Kittilä on mielenkiintoinen kunta. Se on eräällä lailla oman alueensa veturi. Kittilässä on iso lentokenttä, se on onnistunut kasvattamaan matkailuvirtoja ja ympärivuotistamaan Levin toimintaa. Lisäksi Kittilässä on kultakaivos, joten matkailun ja kaivostoiminnan yhdistäminen voi olla mahdollista. Kittilän kunta on toki velkaantunut viime vuosina, mutta on ollut kunnalta varmasti järkevää investointipolitiikkaa satsata matkailuun, työvoimaan tarvitseviin palveluihin ja infraan. Niin ja avataanhan Kittilän Kaukosessa syksyllä viimein uusi ja komea siltakin. Kunnan väkiluku nousee tasaisesta, joten Kittilä on ehdottomasti positiivinen esimerkki muillekin Lapin kunnille virkistävästä elinvoimasta.

Kuntavaaliteemani

5.3.2021

Rajakaupunki on rikkautta, toimivat peruspalvelut ja hyvät yhteydet. Lue lisää ajatuksistani!

Lue lisää
Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri tuo puolueeseen kaivattua raikkautta ja nuorekkuutta. Katrin osaaminen ja vahva aatteellisuus palauttaa puolueen juurilleen. Hän pystyy kokoamaan joukkomme ja saamaan myös uusia kannattajia mukaan."