28.1.2013

Kiitospuhe kaupunginvaltuuston kokouksessa

Arvoisat valtuustokollegat, hyvät torniolaiset

 

 

Kaupunkimme pitkää historiaa on jälleen täydennetty. Ensimmäistä kertaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi olette valinneet naisen. Kiitän syvästi luottamuksesta.

 

 

Tiedämme, minkälaisia taloudellisia paineita kaupunkimme kohtaa ja, minkälaisten ongelmien kanssa painimme. Joudumme miettimään kotikaupunkimme tulevaisuutta ja taloutta. Pelkkiä rahavirtoja pohtimalla päätöksenteko saattaa kuitenkin helposti muuttua hieman kasvottomaksi. Kuten tunnettua, kunta on ihmisten yhteisö eikä sen aineettomia arvoja pidä vähätellä.

 

 

Kaupunkimme polku on kulkenut pitkin erikoisia, onnekkaita ja surullisiakin teitä. Se on elämänmakuinen siinä, missä jokaisen henkilökohtainenkin kertomus. 1600-luvun lopulla Kaarle yhdestoista vieraili täällä ja kiipesi Tornion kirkon kellotorniin ihastelemaan juhannuksena keskiyön aurinkoa. Pettymys oli suuri, kun pilvi kiilasi viimehetkellä auringon eteen ja seuraavaksi vuodeksi annettiin määräys rakentaa korkeampi kirkontorni.

 

 

Myös meidän, 43 valtuutetun on asetettava tavoitteemme korkealle. Tavoitteet on kuitenkin asetettava paikallisesti, omista lähtökohdistamme, ihmisläheisesti. Avoimuudella ja osallistaen saadaan varmasti saneluvaltaa paremmin muutoksia aikaan.

 

 

Vaikka tulevina vuosina t√§ss√§ salissa ollaan asioista usein eri mielt√§, keskustellaan kiivaasti ja v√§itell√§√§n kovasti, tekee meist√§ jokainen sen yhteisen edun nimiss√§. Poliittisista aatesuuntauksista ja mielipiteist√§ huolimatta meit√§ yhdist√§v√§ tekij√§ on voimakas. Meist√§ jokainen toivoo kotikaupunkimme ja ‚Äď seutumme parempaa tulevaisuutta. Keinot tulevaisuuden toteuttamiseksi ovat erilaisia, mutta p√§√§m√§√§r√§ on sama. Onnistuaksemme on pidett√§v√§ yhteinen tavoite kirkkaana mieless√§.

 

 

Kuntalaiset ovat luottaneet paljon asettaessaan meidät etujensa valvojiksi. Toimitaan sen luottamuksen arvoisesti olemalla keskustelevia, työteliäitä ja rohkeita alkavalla valtuustokaudella.