24.1.2018

Keskustan Kulmuni: Selvitysmiehiltä hyvä pohja Lapin sote-valmistelulle

Kannanotto 24.1.2018

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää 23.1. julkistettua Lapin sote-selvityshenkilöiden selvitystä ainoana järkevänä pohjana jatkovalmisteluille niin Lapin sisällä kuin lainsäädäntötasolla.

- Selvityshenkilöt Maija Rask ja Hannes Manninen suosittavat selväsanaisesti, että Lappi tarvitsee jatkossakin kaksi päivystävää keskussairaalaa sekä sote-keskuksen joka kuntaan. Olen tyytyväinen, että näkemyksemme saa nyt tukea myös selvitysmiehiltä, Kulmuni sanoo.

Kulmunin mielestä selvityshenkilöiden työ antaa hyvän pohjan terveydenhuoltolakiin tehtävien muutosten valmistelulle. Lainsäädäntömuutoksilla voidaan mahdollistaa se, että Lapin maakunnassa olisi jatkossa kaksi päivystävää keskussairaalaa.

- Lakimuutokset kannattaa tehdä joka tapauksessa, koska ne mahdollistaisivat Länsi-Pohjan ja Lapin keskussairaaloiden tarkoituksenmukaisen työnjaon. Työnjako taas mahdollistaa sen, että kustannukset pysyvät kurissa, sanoo Kulmuni.

Vuodenvaihteessa hyväksytty Meri-Lapin yhteisyrityssopimus Mehiläisen kanssa on tällä hetkellä lähtökohta jatkovalmistelulle, mutta muutoksiin on Kulmunin mukaan silti varauduttava.

 

Lisätietoja: Katri Kulmuni, puh. +358(0)442555903, katri.kulmuni(a)eduskunta.fi