24.1.2018

Keskustan Kulmuni: Selvitysmiehiltä hyvä pohja Lapin sote-valmistelulle

Kannanotto 24.1.2018

Kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni pitää 23.1. julkistettua Lapin sote-selvityshenkilöiden selvitystä ainoana järkevänä pohjana jatkovalmisteluille niin Lapin sisällä kuin lainsäädäntötasolla.

- Selvityshenkilöt Maija Rask ja Hannes Manninen suosittavat selväsanaisesti, että Lappi tarvitsee jatkossakin kaksi päivystävää keskussairaalaa sekä sote-keskuksen joka kuntaan. Olen tyytyväinen, että näkemyksemme saa nyt tukea myös selvitysmiehiltä, Kulmuni sanoo.

Kulmunin mielestä selvityshenkilöiden työ antaa hyvän pohjan terveydenhuoltolakiin tehtävien muutosten valmistelulle. Lainsäädäntömuutoksilla voidaan mahdollistaa se, että Lapin maakunnassa olisi jatkossa kaksi päivystävää keskussairaalaa.

- Lakimuutokset kannattaa tehdä joka tapauksessa, koska ne mahdollistaisivat Länsi-Pohjan ja Lapin keskussairaaloiden tarkoituksenmukaisen työnjaon. Työnjako taas mahdollistaa sen, että kustannukset pysyvät kurissa, sanoo Kulmuni.

Vuodenvaihteessa hyväksytty Meri-Lapin yhteisyrityssopimus Mehiläisen kanssa on tällä hetkellä lähtökohta jatkovalmistelulle, mutta muutoksiin on Kulmunin mukaan silti varauduttava.

 

Lisätietoja: Katri Kulmuni, puh. +358(0)442555903, katri.kulmuni(a)eduskunta.fi

Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää
Katri kertoo Keskustan linjasta

2.9.2020

Alueellinen tasa-arvo, syvä vihreys ja edistyksellisyys.

Lue lisää
Mitä Suomen Keskustan pitäisi olla?

2.9.2020

Mitä jos olisimme ihan oma itsemme, tavallisten suomalaisten ja tavallisen arjen asialla

Lue lisää
Suomi ei saa jakautua voittajiin ja häviäjiin

2.9.2020

Tunnistan Suomessakin merkkejä USA:n, Britannian tai Ranskan kaltaiselta jakautumisesta.

Meillä ei ole varaa olla arvostamatta tämän maan eteen tehtävää työtä, oli se sitten minkälaista tahansa.

Leipää tälle maalle tuottaville on annettava niiden ansaitsema arvo. 

Lue lisää
Hallituksen tulee keskittyä nyt täysimääräisesti talouteen ja työllisyyteen!

31.8.2020

Suomen talous sukeltaa nyt kovaa vauhtia. Valitettavasti YT-uutisia tullaan näkemään vielä paljon. Taloustilanne on muuttumassa nopeamminkin kuin moni meistä ymmärtää.

Lue lisää
Huumeiden käytön lisääntymiseen on reagoitava tiukasti

28.8.2020

Myös Suomessa on samasta merkkejä. Huumeiden käyttö kasvaa suurten kaupunkien lisäksi koko Suomessa. Huumeet ovat läsnä yhä pienemmissä suomalaisissa kaupungeissa, joista ne etenevät edelleen yhä pienempiin kuntiin. Samaan aikaan käytön yleistymisen kanssa yhä nuoremmat joutuvat huumeiden kanssa tekemisiin.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Olen hämmästynyt siitä, kuinka tarmokkaasti Katri perehtyy ajamiinsa asioihin."