14.2.2020

Katrin Kynästä: Karvalakkilähetystöt kotiseudun asialla

Viime päivinä olen ottanut vastaan monia tällaisia lähetystöjä. Yksi vieraanani ministeriössä käynyt lähetystö jopa kutsui itseään tällä nimellä.

Ministerin työhöni kuuluu erilaisten ihmisryhmien tapaamista. Maakunnista pääkaupunkiin tulevia, eri asioita päättäjien tietoon tuovia lähetystöjä on ollut tapana kutsua ”karvalakkilähetystöiksi”.

Viime päivinä olen ottanut vastaan monia tällaisia lähetystöjä. Yksi vieraanani ministeriössä käynyt lähetystö jopa kutsui itseään tällä nimellä. Ja asia onkin tärkeä: vaelluskalojen jokiin palaamisen helpottaminen.

Maa- ja metsätalousministeriössä on viime vuosina tehty työtä vaelluskalojen elinolosuhteiden parantamiseksi ja sitä on jatkettava. Minä ja Keskusta tiedämme tämän asian merkityksen kalastukselle ja matkailulle, ja teemme kovasti töitä asian eteenpäin viemiseksi.

Tapasin myös Vaalan kunnan edustajia Pelson vankilahankkeen tiimoilta. Asia on tärkeä alueen työllisyyden ja elinvoiman kannalta. Minä ja Keskustan eduskuntaryhmä olemme vahvasti vankilan tulevaisuuden takaamisen kannalla. Suuri kiitos kaikille alueen toimijoille, jotka olette vuosien ajan pitäneet päättäjät lujilla tässä asiassa. Esimerkillistä työtä oman kotiseudun hyväksi!