11.8.2011

Katri Kulmunia esitetään Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi

Kolmetoista keskustanuorten aktiivitoimijaa esittää Katri Kulmunia Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi. Heidän laatimassaan tiedotteessaan todetaan seuraavasti:


"Huhtikuisissa eduskuntavaaleissa koettu murskatappio on jättänyt Keskusta-liikkeen vaikeaan tilanteeseen. Puolueen perinteisten kannattajien luottamus on palautettava. Aatteemme on oikea, ainutlaatuinen, mutta se ei ole tullut riittävästi esiin Keskustan harjoittamassa politiikassa. Köyhän asia ei ole näkynyt tarpeeksi, aluepoliittiset painotukset eivät ole näkyneet tarpeeksi, kansallinen etu EU-politiikassa ei ole näkynyt tarpeeksi. Listaa voisi vielä jatkaa.

Talkoissa Keskustan kurssin suoristamiseksi nuorisojärjestön tulisi ottaa keskeinen rooli. Siksi esitämme, että Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi tulevassa liittokokouksessa valittaisiin Katri Kulmuni. Kun hänet kaksi vuotta sitten valittiin ääniharavana Suomen Keskustanuorten liitohallitukseen, totesi hän puheessaan: "Olemme hukanneet elinehtomme – aatteen”. Käydyt vaalit osoittivat tämän todeksi.

Katri Kulmunin yhteiskunnallinen toiminta perustuu haluun toteuttaa alkiolaista aatetta. Hänelle alkiolaisuus ei ole vain juhlapuheissa käytettäviä iskulauseita, vaan syvällinen vakaumus, johon hän on perehtynyt mm. aatteellisen kirjallisuuden välityksellä. Eri puolilla maata asuvien ihmisten tasapuolinen kohtelu sekä luotettavan ulkopoliittisen linjan säilyminen ovat Katri Kulmunin poliittisen toiminnan keskeisimpiä tavoitteita. Esiintyjänä hän on innostava ja karismaattinen, mikä on kansanliikkeen johtotehtävissä merkittävä ominaisuus.

Koulutukseltaan viittä kieltä puhuva Katri Kulmuni on yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Hän kuuluu tällä hetkellä mm. Suomen Keskustan puoluevaltuustoon ja on Lapin Keskustanuorten puheenjohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen lehdistöavustajana. Kevään eduskuntavaaleissa hän tuli varakansanedustajaksi jääden 276 äänen päähän kansanedustajuudesta.

Topi Heinänen, Ruokolahti

Petri Honkonen, Jyväskylä

Iiris Jakola, Rovaniemi

Janne Kaisanlahti, Kemijärvi

Jere Kankkunen, Kitee

Juho Karjalainen, Tervola

Maria Kauttio, Parkano

Sanna Kiviniemi, Kokkola

Laura Kuismanen, Kemi

Jukka Koivula, Tampere

Hannu Laitinen, Jyväskylä

Kai Puro, Kemi

Susanna Viitala, Rovaniemi"

Mielipide: Terveysasema joka kunnassa ja kaksi keskussairaalaa 

24.6.2021

Lapin Kansan toimittaja Armi Auvinen kirjoitti uutisanalyysissaan 22.06. Lapin maakunnan kahdesta keskussairaalasta. Lapin maakuntalehdeltä voisi toivoa ja olettaa maakunnallista näkemystä.

 

Länsi-Pohjan keskussairaala on aivan yhtä paljon Lapin maakuntaa kuin Lapin keskussairaala tai Muonion ja Ivalon terveyskeskukset, jotka toimittaja jostain syystä asetti vastakkain nimenomaan Kemin keskussairaalan kanssa. 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Lapin Kansassa 24.6.2021 

Lue lisää
Vaalilehti: Äänestä Vahvan tornion puolesta

13.6.2021

Tervetuloa tutustumaan vaalilehteeni!

Äänestä vahvan Tornion puolesta

Rajakaupunki on rikkautta

Toimivat peruspalvelut

Hyvät yhteydet

 

Olen ehdolla kuntavaaleissa numerolla 74.

 

Ennakkoäänestys 26.5.-8.6.2021
Varsinainen vaalipäivä 13.6.2021

Lue lisää
Kuntavaaliteemani

12.6.2021

Rajakaupunki on rikkautta, toimivat peruspalvelut ja hyvät yhteydet. Lue lisää ajatuksistani!

Lue lisää
Kolumni: Koronaväsymys painaa

11.3.2021

Tällä viikolla tuli jälleen voimaan kolmen viikon poikkeukselliset rajoitustoimet. Suomi on vuoden jälkeen ajautunut taas poikkeusoloihin ja ravintolat on laitettu kiinni elinkeinovapautta rajoittamalla. Se on ollut vaikeaa, mutta välttämätöntä. 

 

Myös Lapin ravintolat menivät kiinni, vaikka jokaisessa kunnassa ei olekaan yhtä huono tilanne koronan kanssa. Lapin koronavirustartunnat ovat pysyneet nyt hyvin hallinnassa. Etenkin Länsi-Lapin tilanteeseen eniten lienee vaikuttanut Ruotsin tiukentunut rajakontrolli. Ruotsiin ei pääse ilman koronatodistusta ja Suomeen tultaessa ohjataan testiin.


Kirjoitus on julkaistu alunperin Meän Torniolaaksossa 10.3.2021.

Lue lisää
Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Urho Kekkosen perintöä vaalivan puolueen tulee olla aktiivinen ulkopolitttisissa kysymyksissä. Katri ymmärtää ulkopolitiikan merkityksen ja Keskustan vastuun Suomen asioiden vaalimisessa niin itään kuin länteen kansalaistemme parhaaksi."