11.8.2011

Katri Kulmunia esitetään Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi

Kolmetoista keskustanuorten aktiivitoimijaa esittää Katri Kulmunia Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi. Heidän laatimassaan tiedotteessaan todetaan seuraavasti:


"Huhtikuisissa eduskuntavaaleissa koettu murskatappio on jättänyt Keskusta-liikkeen vaikeaan tilanteeseen. Puolueen perinteisten kannattajien luottamus on palautettava. Aatteemme on oikea, ainutlaatuinen, mutta se ei ole tullut riittävästi esiin Keskustan harjoittamassa politiikassa. Köyhän asia ei ole näkynyt tarpeeksi, aluepoliittiset painotukset eivät ole näkyneet tarpeeksi, kansallinen etu EU-politiikassa ei ole näkynyt tarpeeksi. Listaa voisi vielä jatkaa.

Talkoissa Keskustan kurssin suoristamiseksi nuorisojärjestön tulisi ottaa keskeinen rooli. Siksi esitämme, että Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi tulevassa liittokokouksessa valittaisiin Katri Kulmuni. Kun hänet kaksi vuotta sitten valittiin ääniharavana Suomen Keskustanuorten liitohallitukseen, totesi hän puheessaan: "Olemme hukanneet elinehtomme – aatteen”. Käydyt vaalit osoittivat tämän todeksi.

Katri Kulmunin yhteiskunnallinen toiminta perustuu haluun toteuttaa alkiolaista aatetta. Hänelle alkiolaisuus ei ole vain juhlapuheissa käytettäviä iskulauseita, vaan syvällinen vakaumus, johon hän on perehtynyt mm. aatteellisen kirjallisuuden välityksellä. Eri puolilla maata asuvien ihmisten tasapuolinen kohtelu sekä luotettavan ulkopoliittisen linjan säilyminen ovat Katri Kulmunin poliittisen toiminnan keskeisimpiä tavoitteita. Esiintyjänä hän on innostava ja karismaattinen, mikä on kansanliikkeen johtotehtävissä merkittävä ominaisuus.

Koulutukseltaan viittä kieltä puhuva Katri Kulmuni on yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Hän kuuluu tällä hetkellä mm. Suomen Keskustan puoluevaltuustoon ja on Lapin Keskustanuorten puheenjohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen lehdistöavustajana. Kevään eduskuntavaaleissa hän tuli varakansanedustajaksi jääden 276 äänen päähän kansanedustajuudesta.

Topi Heinänen, Ruokolahti

Petri Honkonen, Jyväskylä

Iiris Jakola, Rovaniemi

Janne Kaisanlahti, Kemijärvi

Jere Kankkunen, Kitee

Juho Karjalainen, Tervola

Maria Kauttio, Parkano

Sanna Kiviniemi, Kokkola

Laura Kuismanen, Kemi

Jukka Koivula, Tampere

Hannu Laitinen, Jyväskylä

Kai Puro, Kemi

Susanna Viitala, Rovaniemi"