5.12.2023

Ansiomerkki

Eduskunnnan puhemies luovutti tänään itsenäisyyspäivän alla ansiomerkkejä kansanedustajille, joille niitä oli myönnetty.

Muutamille meistä myönnettiin Suomen Leijonan komentajamerkki.

Ajattelen, että ansiomerkki ei ole tunnustus yksinomaan minulle, vaan meille. Se on tunnustus siitä yhteiskunnallisesta työstä, mitä olemme tehneet yhdessä vaalipiirini Lapin ja Suomen eteen.

En olisi ikinä tullut alunalkaen valittua eduskuntaan ilman ihmisiä, jotka uskoivat, että ainokaisen äänensä antaminen juuri minulle, olisi Lapin kannalta viisasta.

Yhdestäkään vaalikampanjasta ei olisi selvitty ilman valtavaa vapaaehtoisten joukkoa, jotka aikaansa ja myös rahaa säästelemättä, ovat halunneet tukea vaalityötäni jo useissa eduskuntavaaleissa.

Niinpä tämä ansiomerkki on mielestäni arvon osoitus ennen kaikkea sille laajemmalle yhteiskunnalliselle työlle, mitä monet lappilaiset ja myös muualla asuvat ihmiset ovat puolestani tehneet.

Ja työhän ei rajoitu vain vaaleihin, vaan tavattoman kiitollinen, olen siitä kaikesta tuesta, kannustuksesta, neuvoista ja vinkeistä, mitä ihmisiltä saan myös vaalien välillä.

Tätä työtä Lapin ja Suomen eteen jatkan nöyrin mielen ja suurella palolla.