30.3.2020

Katrin kynästä: Rajoitukset jatkuvat kuukaudella 13.5.2020 asti

Epidemian torjunta on meidän jokaisen vastuulla. Kaikkia sääntöjä ja ohjeistuksia pitää noudattaa. Tämä vaatii meiltä kaikilta uhrauksia ja pitkäjännitteisyyttä, mutta Suomen kansa on selvinnyt pahemmastakin.

Elämme poikkeusoloja ja poikkeusolojen aika tulee jatkumaan. Hallitus on päättänyt jatkaa aiemmin sovittuja rajoitustoimenpiteitä kuukaudella 13. toukokuuta asti.

Tehdyt rajoitustoimet näyttävät purevan. Epidemian leviäminen on saatu hidastumaan. Tämä näkyy tuoreimmissa tartuntatilastoissa.

Epidemian torjunta on meidän jokaisen vastuulla. Kaikkia sääntöjä ja ohjeistuksia pitää noudattaa. Tämä vaatii meiltä kaikilta uhrauksia ja pitkäjännitteisyyttä, mutta Suomen kansa on selvinnyt pahemmastakin.

Haluan osaltani kiittää suomalaisia yhteiseen ponnistukseen osallistumisesta. Suurin osa meistä on kantanut yhteisvastuuta ja tehnyt oman osansa taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Tämä on välttämätöntä, jotta pääsemme normaaliin arkeen mahdollisimman pian. Erityisesti haluan kiittää lääkäreitä, hoitajia ja kaikkea muuta sairaaloiden henkilökuntaa, jotka ovat varmasti lujilla tulevina viikkoina. Kiitän myös poliiseja, jotka ovat joutuneet ottamaan vastuulleen hyvin uudenlaisia työtehtäviä viime päivinä.

Myös talouden, ihmisten toimeentulon ja yritysten toiminnan kannalta on välttämätöntä, että pääsemme mahdollisimman pian takaisin normaaliin. Tulee päivä, jolloin tämä painajainen on ohi, ja saamme palata tuttuihin arkisiin askareisiimme. Saamme jälleen jatkaa suomalaisen yhteiskunnan rakentamista. Mutta se ei tapahdu itsestään. Tässä ei onnistuta, mikäli epidemian leviämistä ei saada pysähtymään ja yhteiskunnan toimivuutta turvattua esimerkiksi riittävän tehohoitokapasiteetin osalta. Länsi- ja pohjoisrajalla valmistaudutaan kiristämään rajaliikennettä epidemian hillitsemiseksi.

Myös talouden osalta tilanne on erittäin vakava. Viime viikolla saimme yhteistyössä eduskunnan valtiovarainvaliokunnan kanssa sovittua miljardin euron suorasta tuesta yrityksille. Aiemmin tehdyt toimet mahdollistavat miljardiluokan rahoituksen yrityksille pankkien kautta. Ihmisten työttömyysturvaa on parannettu poistamalla omavastuuaika. Myös yrittäjät ovat oikeutettuja työttömyysturvaan.

Hallituksella on jatkuva valmius päättää uusista toimista ja vastata myös taloushaasteeseen. Ensi viikolla kokoonnumme kehysriiheen. Tässä yhteydessä päätetään taloutta vahvistavista toimista muun muassa kuntien tukemisen osalta.

Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi Suomeen

11.2.2021

Kemiin investoidaan 1,6 miljardia euron biotuotetehtaaseen.

Lue lisää
Työtä kotiseudun hyväksi - olen ehdolla kuntavaaleissa

1.2.2021

Jo ennen kuin tulin mukaan politiikkaan, olin torniolainen. Ja jos joskus poliittinen toimintani päättyisi, niin kotini olisi silloinkin Torniossa. Täällä ovat sukujuureni, täällä olen saanut elää ja asua, vaikka viime vuosina olenkin viettänyt osan ajastani kansanedustajan tehtävien vuoksi Helsingissä. 

Jos toimintani Tornion kaupunginvaltuustossa voi edistää kotikaupunkini ja sen ihmisten etua ja kehitystä, niin olen velvollinen asettumaan ehdokkaaksi. Enkä ainoastaan velvollinen, vaan teen sen sydämen palosta.

Olen siis ehdolla tulevissa huhtikuun kuntavaaleissa. Haluan tehdä työtä minut kasvattaneen kotiseudun hyväksi, jos torniolaiset antavat minulle vaaleissa luottamuksen. Ratkaisu on jälleen äänestäjien käsissä.

Lue lisää
Korona laittaa rajankin testiin

22.10.2020

Korona on laittanut monen väylänvartisen elämän mullin mallin. Kevään sinnittely tiukkojen koronarajoitusen kanssa näyttää valitettavasti saavan nyt syksyllä jatkoa. Rauhallisen koronakesän jälkeen virus on lähtenyt taas isoissa kaupungeissa leviämään. Sieltä se etenee muuallekin. 

 

Kirjoitus on alunperin julkaistu Meän Torniolaaksossa 22.10.2020

Lue lisää
Keskustan ryhmäpuheenvuoro: Puoliväliriihessä päätökset 30 000 työllisestä lisää - talouden vakauttamisesta parlamentaarinen näkemys

7.10.2020

Arvoisa puhemies,

Me päättäjät voimme toimia nyt kahdella tavalla.

Voimme joko luoda koteihin toivoa ja varmuutta, tai lisätä huolta ja epävarmuutta.

Keskusta sanoo: Kyllä Suomi selviytyy.Lue koko puheenvuoro: 

Lue lisää
Pääkaupunkien yhteistyötä rajaseutujen ratkaisuille

30.9.2020

"Länsi- ja pohjoisrajan ihmiset ovat joutuneet korona-aikana poikkeuksellisen paineen keskelle. Monen rajalla elävän elämänpiiri puolittui, kun tavanomaisille asioille ei voinutkaan kuukausiin lähteä Ruotsiin tai Norjaan.

 

Koronan hellittäessä sisärajavalvontaa lievennettiin, mutta epidemian jälleen voimistuessa Pohjoismaissa sisärajavalvonta on tällä viikolla palannut myös Suomen ja Ruotsin sekä Norjan välisille rajoille."

Kirjoitus on alunperin julkaistu Kemi-Tornio Kaupunkilehdessä 30.9.2020. Lue lisää klikkaamalla. 

Lue lisää
Lue Katrin Yhteinen Keskusta -kirja tästä

3.9.2020

Vaikka Keskusta on ”tunnepuolue”, se ei saa kuitenkaan olla ”tunnelmointipuolue”. Kauniiden, mutta sisällöttömien vertauskuvien ja itsestään selvien latteuksien toistelulla emme pääse eteenpäin. Meillä täytyy olla selkeät yhteiskunnalliset tavoitteet.

Kerron näistä tavoitteista oheisessa pamfletissa. 

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Kun noin kymmenen vuotta sitten kohtasin Katrin ensimmäistä kertaa, sanoin WAU. Keskustan tulevaisuus on pelastettu, kun liikkeessämme kasvaa tulevaisuudesta kiinnostuneita ja välittäviä nuoria, jotka vielä ovat sitoutuneita kansanliikkeeseen. Noista ajoista lähtien olen seurannut Katrin kulkua. Luotan Katriin ja arvostan häntä, peruskeskustalaista nuorta naista."

Tytti Isohookana-Asunmaa Tytti Isohookana-Asunmaa
» Lue lisää kommentteja Katrista