14.5.2020

Hallitus on päättänyt kannattavuustuesta yrityksille - toimialariippumaton tuki

Hallitus onkin päättänyt tästä syystä uudesta kannattavuustuesta yrityksille, joiden liikevaihto on roimasti pudonnut koronakriisin takia. Kannattavuustuki on määräaikainen, eli sitä voi saada sama yritys enintään kahdelta kuukaudelta. Kannattavuustuen saaminen ei edellytä kehittämistoimia, vaan perustuu liikevaihdon alenemaan sekä yrityksen kiinteiden kustannusten määrään.

Suomalaisten työpaikkojen ja yritysten toiminnan turvaaminen yli pahimman ovat välttämättömiä tavoitteitamme koronakriisin keskellä.

Olemme tukeneet suomalaista työtä tähän mennessä yritysten lainajärjestelyjen, vero- ja maksulykkäysten, nopeutettujen lomautusten sekä erillisten tukien kautta.

Nyt käytössä olleita yritysten kehittämiseen painottuvia tukia ovat myöntäneet Business Finland sekä ELY-keskukset. Yksinyrittäjien tuki on jaettu kuntien kautta. Tukien myöntäminen on edennyt ripeintä mahdollista tietä. Monet yrittäjät ovat voineet suunnata liiketoimintansa näin uudella tavalla kriisitilanteessa.

Tähänastiset tuet eivät kuitenkaan ole vielä riittävästi auttaneet yrityksiä, joiden tulovirta on kertakaikkisesti pysähtynyt ja kassa on tyhjentynyt. Silloin ei ole kehittämistoimien paikka, vaan yrityksen on saatava tukea kiinteisiin kustannuksiin. Muutoin on edessä vararikko tai työntekijöiden irtisanominen.

Hallitus onkin päättänyt tästä syystä uudesta kannattavuustuesta yrityksille, joiden liikevaihto on roimasti pudonnut koronakriisin takia. Kannattavuustuki on määräaikainen, eli sitä voi saada sama yritys enintään kahdelta kuukaudelta. Kannattavuustuen saaminen ei edellytä kehittämistoimia, vaan perustuu liikevaihdon alenemaan sekä yrityksen kiinteiden kustannusten määrään.

Uusi tuki soveltuu kaikille toimialoille. Keskusta on pitänyt hyvin tärkeänä, että kaikkia koronakriisistä kärsineitä yrityksiä tuetaan yhdenvertaisesti alasta riippumatta.

Uutta tukea hoitaa valtiokonttori, josta sitä sähköisesti haetaan. Kannattavuustukea voivat hakea myös yksinyrittäjät sekä liiketoimintaa harjoittavat yhdistykset tai säätiöt. Yrityksen saama muu tuki koronakriisin aikana otetaan huomioon ja vähennetään osittain kannattavuustuen summasta. Tukea valvotaan niin, että se menee niille yrityksille, jotka sitä aidosti tarvitsevat.

Pidemmän päälle suomalaista työtä ja ihmisten toimeentuloa ei kuitenkaan pelasteta vain erilaisten tukien avulla. Tärkeintä on saada liiketoimintaa jälleen käyntiin siinä laajuudessa kuin se on ihmisten terveyden kannalta turvallista.

Tässä yrittäjillä ja myös meillä asiakkailla, tavallisilla suomalaisilla on nyt näytönpaikka, että osaamme toimia vastuullisesti ja noudattaa kaikkia ohjeistuksia. Vain näin voimme palata pienin askelin kohti normaalimpia aikoja.

Koronan vaikutukset osuvat etenkin nuoriin vastavalmistuneisiin

4.8.2020

Koronan vaikutuksista tulee koko ajan uutta tietoa. Jo nyt tiedetään, että taloudellisesti isku tulee osumaan etenkin nuoriin vastavalmistuneisiin. Riittävästi työpaikkoja ei ole yksinkertaisesti tarjolla.

Koronalomautukset ovat osuneet etenkin palvelualaan: hotelleihin, ravintoloihin ja kauppaan.

Lue lisää
Yli 60 paikkakuntaa ympäri Suomen

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt yhteensä yli 60 paikkakunnalla.

Monissa toritapahtumissa on ollut innostunut ja voimaannuttava tunnelma. Keskustan kenttä on heräämässä.

Tämän hengen tarvitsemme kaikkiin kuntiin. Se on avain hyvään vaalitulokseen.

Lue lisää
Olen valmis kiertämään jokaisen keskustakunnan

29.7.2020

Kuntavaalikiertueeni ”Kokeile Kepua” on ulottunut eri puolelle maata. Sen merkeissä olen käynyt sen merkeissä yhteensä yli 60 paikkakunnalla. Kiertue jatkuu tänään Kainuussa ja huomenna torstaina Pohjois-Pohjanmaalla. 

Jokaisella paikkakunnalla on ollut mukavasti väkeä paikalla. Monet ovat olleet iloisia, että raskaan koronakevään jälkeen on ollut jälleen mahdollista kokoontua Keskustan teltoille. Olen saanut paljon palautetta ja käynyt runsaasti keskusteluja tilaisuuksiin tulleiden ihmisten kanssa.

Lue lisää
Oulun puoluekokous käsittelee laajasti EU:n tulevaa talouspolitiikkaa  

28.7.2020

EU:n elpymisrahasto avaa tarpeen laajalle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Jos tätä ei käydä, tulemme antaneeksi väärän viestin EU:n tulevalle suunnalle.
 

Lue lisää
Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lähellä olevan peruskoulun merkitystä vahvasti esille

27.7.2020

Korona-kevään kouluponnistus on ollut monelle melkoinen suoritus. Opettajat ja perheet ovat venyneet valtavan pitkälle.

Toivon, että meidän ei tarvitse näin äärimmäistä keinoa enää ottaa käyttöön.

Uutta tietoa tulee hiljalleen etäkouluajasta. Olen kuntakiertueella nostanut koulutusta ja lähellä olevan peruskoulun merkitystä vahvasti esille.

Lue lisää

Katrista matkan varrella sanottua

"Katri Kulmuni on sanavalmis, päämäärätietoinen ja silti poikkeuksellisen empaattinen poliitikko. Katri on yllättänyt monet myös osaamisellaan ja kannatuksellaan eri vaaleissa ja tekee sitä myös jatkossa."